Mali s ním trpezlivosť 34 rokov! Cruise sa teraz chce fanúšikom odmeniť

Pravda | 20.07.2019 00:00
Herec Tom Cruise prezentoval na Comic-Cone film... Foto: ,
Herec Tom Cruise prezentoval na Comic-Cone film Top Gun: Maverick.
Do kín už čoskoro príde nový Terminátor, ktorý nakrútili 35 rokov od vzniku prvého filmu. A nie je to jediná novinka, ktorej pôvod vo filmovej histórii sa datuje desaťročia ďaleko.

Na festivale Comic-Con v San Diegu sa objavil vo štvrtok aj americký herec Tom Cruise, ktorého diváci vnímajú najmä ako agenta Ethana Hunta v nekonečnej sérii Mission: Impossible. Teraz sa však Cruise vracia v kultovej úlohe, ktorá stála na začiatku jeho kariéry – bude z neho opäť pilot v Top Gun.

„Pred 34 rokmi som nakrúcal film práve tu v San Diegu,“ prezradil herec, keď sa objavil pred divákmi a fanúšikmi na Comic-Cone. „Vlastne som nakrúcal jednu scénu len tú kúsok cestu – v jednej reštaurácii,“ pokračoval Cruise, ktorý sa poďakoval fanúšikom hitu Top Gun za trpezlivosť.

„Mali ste ju fakt veľkú, museli ste čakať 34 rokov. A vnímal som ako moju zodpovednosť priniesť ku vám aj tento nový film,“ uviedol na margo pokračovania, v ktorom sa opäť posadí do stíhačky. Už pred pár dňami o filme Top Gun, ktorý nesie podtitul Maverick, hovoril aj herec Jon Hamm.

Herec Tom Cruise prezentoval na Comic-Cone film... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Herec Tom Cruise prezentoval na Comic-Cone film Top Gun: Maverick. Herec Tom Cruise prezentoval na Comic-Cone film Top Gun: Maverick.

Ten prezradil, že väčšinu scén nakrúcali na reálnych strojoch a diváci uvidia len skutočne málo CGI efektov. Zároveň bol však film točený technológiou, ktorá je vraj celkom nová a diváci ju doteraz nevideli. „Je to neuveriteľné vysoké rozlíšenie. A vzdušné zábery sú dychberúce, pričom väčšina z nich sú aj skutočné. Tí chlapíci boli skutočne vo vzduchu a predvádzali neuveriteľné veci,“ komentoval pre Collider Hamm.

Vo filme sa okrem neho a Cruisa objaví aj herec Miles Teller či herec Val Kilmer.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ