Absolútne sklamanie! Nedostala som férovú šancu, hovorí Nicole Scherzinger

Pravda | 02.12.2019 14:37
Svet ju pozná ako speváčku či porotkyňu talentových šou. Ale muzikáloví fajnšmekri vedia, že Nicole Scherzinger bodovala aj ako muzikálová hviezda.
Speváčka Nicole Scherzinger. Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Speváčka Nicole Scherzinger. Speváčka Nicole Scherzinger.

V roku 2014 účinkovala členka formácie Pussycat Dolls v slávnom muzikáli Cats v úlohe mačky Grizabelly a jej výkon jej priniesol množstvo pochvál a ocenenie od kritikov. Práve Grizabella spieva v muzikáli jednu z kultových piesní – skladbu Memory, ktorá sa od vzniku tohto diela dočkala mnohých verzií na divadelnom javisku aj na koncertných pódiách.

Scherzingerovú vraj poriadne nahnevalo, že nedostala vôbec šancu skúsiť bojovať o rolu vo filme Cats, ktorý príde do kín koncom roka. V nedávnom rozhovore prezradila, že kastingový režisér odmietol vidieť ju na osobnom pohovore.

Porovnajte si dve spevácke verzie skladby Memory tu:

„Skutočne ma to sklamalo, nebudem klamať. Bola som z toho úplne zdevastovaná,“ uviedla Scherzinger. „Chcela som len dostať férovú šancu. Potom ma môžete aj odmietnuť. Ale odmietnuť ma priamo do tváre, čo nikto neurobil,“ pokračovala v rozhovore speváčka.

Rolu mačky Grizabelly dostala v novom filme od režiséra Toma Hoopera speváčka a herečka Jennifer Hudson, ktorá má už doma Oscara za výkon v muzikáli Dreamgirls. Okrem nej sa vo filmovej verzii slávneho muzikálu objaví tiež speváčka Taylor Swift, spevák Jason Derulo, moderátor a herec James Corden či herci Judi Dench, Idris Elba a Ian McKellen. V jednej z hlavných úloh sa predstaví Francesca Hayward, primabalerína Kráľovského baletu v Londýne.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ