Princ William baví Britov: Bez ponožiek aj bez nohavíc, ako priznal

Pravda, ČTK | 24.04.2020 14:09
William Foto: ,
Princ William a vojvodkyňa Kate.
V čase koronakrízy sa snažia Britov povzbudiť, ale aj pobaviť členovia kráľovskej rodiny.

Viac ako 27 miliónov libier sa podarilo vybrať na charitu britskej verejnoprávnej stanici BBC, ktorá vo štvrtok večer odvysielala zábavnú reláciu Big Night In. Vystúpili v ňom populárne osobnosti televíznej zábavy, skeč ale natočil aj princ William.

Na televízne obrazovky sa vo štvrtok nakrátko vrátil legendárny komediálny seriál (Little Britain) tvorcov Matta Lucasa a Davida Williamsa, vystúpila komička Hartová a na diaľku aj desať hercov, ktorí v uplynulých päťdesiatich rokoch stvárnili úlohu Doktora v seriáli Pán času (Doctor Who).

Zvláštna pozornosť sa dostala skeču, ktorý natočil Stephen Fry s britským princom Williamom. Vojvoda z Cambridge sa v ňom Lordovi Melchettovi, postave z britského sitcomu Čierna zmija (Blackadder) stvárnenej práve Fryom, sťažuje okrem iného na problémy so vzdelávaním detí doma. Následník britského trónu v závere naznačí, že na sebe nemá topánky, ponožky, ani nohavice.

Počas trojhodinového večera, ktorý sa niesol v duchu domácej karantény, sa podľa BBC vybralo 27,4 milióna libier, minister financií Rishi Sunak pritom sľúbil, že vláda vybranú sumu zdvojnásobí. Vybrané peniaze dostanú charitatívne organizácie Children in Need a Comic Relief, ktoré iche následne rozdelia miestnym charitám a projektom po celej Británii.

V relácii sa okrem princa Williama objavila aj celá jeho rodina – manželka Kate a ich tri ratolesti. Išlo o príjemné prekvapenie pre divákov – všetci členovia kráľovskej rodiny boli oblečení v modrej farbe, ktorá symbolizuje nádej a spoločne tlieskali zdravotníkom.

Princ Louis oslavuje 2. narodeniny. Foto: SITA/AP, The Duchess of Cambridge
Louis Princ Louis oslavuje 2. narodeniny.

Vo štvrtok navyše oslávil 2. narodeniny najmladší potomok kráľovského páru – princ Louis. Kate a William pri tejto príležitosti zverejnili nové fotografie ich syna. Vojvodkyňa Kate, ktorá svoje deti fotografuje pravidelne, malého princa zachytila, keď vyrábal dúhový plagát. Dúhu v rôznych podobách britské deti začali vytvárať po tom, čo kvôli šíreniu koronavírusy zavreli školy. Ich obrázky majú symbolizovať nádej.