Mama vojvodkyne Kate si získala kráľovnú Alžbetu II.! Neuhádnete, čím

Pravda | 25.05.2020 00:00
Mama vojvodkyne Kate, Carole Middleton (64), si potom, čo sa jej dcéra stala manželkou princa Williama, začala držať od médií odstup.

Z času na čas sa predsa len dostanú k čitateľom detaily z jej života. Ako uvádza magazín „Marie Claire“, spolu s manželom, Michaelom Middletonom (70), sú obaja nadšencami jazdeckého športu a koní. Práve táto záľuba sympatickej mamy vojvodkyne z Cambridge jej ešte viac pootvorila dvere ku kráľovnej Alžbete II. Carole Middletonovú má, ako uvádza spomínaný magazín, kráľovná vo veľkej obľube. Middletonovci dokonca spoluvlastnia aj jedného dostihového šampióna.

Carole Middleton a jej syn James prichádzajú na... Foto: SITA/AP, Justin Tallis
Carole Middleton a jej syn James Carole Middleton a jej syn James prichádzajú na svadbu Pippy Middletonovej, ktorá si berie Jamesa Matthewsa.

O tom, že Alžbeta II. je takisto fanúšičkou jazdeckého športu niet pochýb, každoročne sa zúčastňuje slávnych dostihov v Ascote. Dostihy Royal Ascot patria k najvychytenejším spoločenským udalostiam sezóny a tešia sa značnej obľube nielen britskej kráľovskej rodiny, ale aj mnohých celebrít. Pýšia sa vyše 300-ročnou tradíciou, v auguste v roku 1711 prvé dostihy zorganizovala kráľovná Anna.

Britská kráľovná Alžbeta II.  počas kráľovských... Foto: SITA/AP, Tim Ireland
Britská kráľovná Alžbeta II. Britská kráľovná Alžbeta II. počas kráľovských dostihov v Ascote.

Ako povedala expertka na kráľovskú rodinu Emily Nash v dokumente „Kate: The Making of a Modern Queen“ – náklonnosť dvoch spomínaných dám je nepopierateľná. „Už sme videli, ako kráľovná previedla Carole Middletonovú cez panstvo Balmoral a ukázala jej okolie zámku. Rodina Middletonovcov si tiež už užila obed v Sandringhame a takisto prenocovala v dome princa Charlesa v škótskom Birkhalle.“

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ