Havlová kráľovnou siedmich morí! Pod vodu ju ťahá závažie, pózovať zvládla ako modelky

Pravda | 23.04.2021 00:00
Tehotná herečka, jej slovenská kolegyňa a najnovšie už aj bývalá prvá dáma Česka. Dagmar Havlová sa pridala do zoznamu osobností, ktoré podľahli čaru fotenia pod vodou pred objektívom Češky Lucie Drlíkovej.

Známa fotografka sa už roky venuje špeciálnym záberom, ktoré s jej modelkami vznikajú pod vodnou hladinou. Kým kedysi to boli najmä fotografie jej ľudských objektov, postupne k nim pribudlo aj pár rekvizít a Drlíková svojimi fotkami buduje snovú fantastickú krajinu.

Jednou z jej „obyvateliek“ sa pred časom stala aj známa česká herečka a niekdajšia prvá dáma Dagmar Havlová. Drlíková ju zachytila ako „kráľovnú siedmich morí“, vraj jej obľúbenú postavu z rozprávok o Sindibádovi, ktoré v detstve mala tak rada.

Vdova po prezidentovi Václavovi Havlovi je ďalšou zo známych žien, ktoré prijali Drlíkovej ponuku do jej projektu Once Upon a Dream in Waterland. Ten vzniká už od roku 2018 a popri prominentných dámach na ňom pracovala fotografka aj s viacerými modelkami. Šesťdesiatosemročná Havlová sa však v porovnaní s modelkami nijako neostýchala ani „nedržala v úzadí“.

Ako povedala českému portálu Super.cz, vodné fotenie prinieslo so sebou pomerne náročný proces. „Posledné fotenie prebiehalo aj na dne bazénu s niekoľkokilovým závažím. Mám rada výzvy a prekonávanie samej seba,“ komentovala Havlová.

Vy sa môžete v našej ankete rozhodnúť, ktorej známej dáme to pod vodou pristalo najviac? Hlasujte v našej ankete.

Herečka Patrície Pagáčová

Herečka a spisovateľka Vlastina Svátková

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ