Prekliaty pes! Boris Johnson opísal policajtom, do akých trápnych situácií ho privádza jeho pes

ČTK | 28.07.2021 10:00
johnson Foto: ,
Boris Johnson pri stretnutí s policajnými psovodmi v anglickom Guildforde.
Britskému premiérovi robia starosti "milostné potreby" jeho psa.

Britský premiér Boris Johnson uviedol, že mu robia starosti „milostné potreby“ jeho psa, ktorý obskakuje nohy všetkých okolo, čím spôsobuje trápne situácie.

Ministerský predseda o tom hovoril pri stretnutí s policajnými psovodmi v anglickom Guildforde, informovala agentúra DPA.

„Musíte si robiť starosti kvôli jeho milostným potrebám?“ pýtal sa Johnson policajtov s ohľadom na ich psa Zorra. Dozvedel sa, že Zorro takýmito prejavmi vnútorných pudov netrpí. „Môj pes je neustále… na nohách ľudí,“ povedal Johnson. Premiér a jeho terajšia manželka Carrie si priviedli 15-týždenn šteňa Dilyn do Downing Street v septembri 2019. Od tej doby sa pes dostal opakovane do centra pozornosti.

Jednou z obetí jeho „milostných nutkaní“ sa stal niekdajší Johnsonov kľúčový poradca Dominic Cummings, čo údajne umocnilo jeho zlosť voči majiteľke psa Carrie Johnsonovej. Sám Johnson raz v zlosti kričal „zastreľte toho prekliateho psa“ po tom, čo zviera na vidieckom sídle britských premiérov v Chequers pri Londýne ohrýzal nábytok a knihy.