Ťažká spoveď Veroniky Žilkovej: Bola tehotná s Menzelom, dieťa si nechala vziať

Pravda | 09.12.2021 10:06
žilková Foto:
Herečka Veronika Žilková.
Populárna herečka aj životom ostrieľaná žena a matka. Pri príležitosti 60-tych narodenín, ktoré oslávila v októbri, vydala knihu svojich spomienok s názvom Dělte dvěma.

„Hovorím si, aký návod na život si čitateľ asi odnesie, ak bude čerpať z mojich spomienok. Ako sa párkrát rozviesť? Ako zvládať malé bábätko a pritom stihnúť byť neverný? Ako sa vysporiadať s pocitom nechceného dieťaťa a s výchovou hraničiacou s krutosťou?“, povedala okrem iného spisovateľovi a novinárovi Petrovi Mackovi, ktorý je autorom publikácie.

Herečka sa v knihe nevyhla ani naozaj intímnym a výsostne súkromným témam. Na jej stránkach prezradila, že čakala dieťa s oscarovým režisérom Jiřím Menzelom. V knihe to opísala takto:

„Môj manžel Jiří Hanych (63) mi bol vtedy neverný s najlepšou kamarátkou. Mala som za sebou túto životnú zradu a riešila som to tým, že som spadla do jedného vzťahu, ktorý tiež nedopadol dobre.“

Keď sa herečke rozpadlo manželstvo, prežila s Jiřím Menzelom polročný vzťah. „Zbalil ma na karlovarskom filmovom festivale. Oslovil ma a začal do mňa hučať. Nie je tajomstvom, že svojou starostlivosťou zahŕňal množstvo herečiek. Ale toto bolo v čase, keď s nikým v zásade nechodil. Len sa nejako vídal s Geraldine Chaplinovou. Proste poletoval,“ opísala herečka.

„Chvíľu som si myslela, že som jediná. Hovoril mi Pampeliško, vozil ma tou svojou sierrou a ja som bola absolútne šialene zamilovaná. V tom čase, keď sa mi rozpadalo manželstvo, mala som pracovnú krízu a malé dieťa, to pre mňa bola taká snová bublina,“ podelila sa o svoje pocity s čitateľmi.

Žilková s Menzelom otehotnela, rozhodla sa ale, že dieťa si nenechá. „Strašne veľa dievčat si v podobnej situácii zničí život. Vedia, že otec toho dieťaťa nie je partner na celý život, a on im to neberie. Ale dieťa ich k sebe spúta. A ja som vedela, že Menzel má dievčat viac. Navyše som bola veľmi spálená životom. Tiež som nechcela ďalším otehotnením riskovať, že zase stratím všetku prácu,“ opísala svoje rozhodnutie a o podstúpení potratu dodala: „Potrat bol pre mňa ako rozvod s Bohom. Od tej doby som už nikdy nemala taký ten pokojný pocit, že sa o mňa Boh stará a som jeho dobré dievča. Stala som sa vyvrheľom v hodnotách, ktoré som si sama určila.“ Žilková má šesť detí, štyri vlastné a dve adoptované.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ