Súboj krásy a modrej krvi! Talianska aristokratka verzus britská lady, u Diora žiarili obe

Pravda | 25.01.2022 11:24
Paris Fashion Dior H/C Foto: ,
Na prehliadku Dior Haute Couture Jar-Leto 2022 zavítali aj šľachtici z Monaka - manželia Beatrice a Pierre Casiraghi.
Prehliadky luxusnej módy haute couture sú často lákadlom pre členov šľachtických rodín z celej Európy. Asi aj preto, že práve oni patria aj medzi reálnu klientelu modelov, ktorých cena sa často hýbe na sumách státisícok eur.

Na pondelňajšej prezentácii novej kolekcie značky Dior sa zišlo hneď niekoľko známych tvárí a, samozrejme, nechýbali ani tie s modrou krvou v žilách.

Pozvanie na módnu šou s kolekciou couture Jar/Leto 2022 prijala britská celebrita a členka jednej zo slávnych šľachtických rodín Lady Amelia Windsor. Dvadsaťšesťročná rodáčka z Cambridge má so svetom módy vrúcny vzťah, o čom svedčí aj fakt, že sa živí vo voľnom čase aj ako modelka a objavila sa napríklad v reklamách značky Dolce & Gabbana. Popri modelingovej kariére je však aj príbuznou britskej kráľovskej rodiny a ako píše Wikipedia, je tiež 43. nástupníčkou v poradí na britský kráľovský trón.

Video
VIDEO: Prehliadka Dior Couture v Paríži

Šance, že by ho niekedy táto pôvabná blondínka získala, sú síce mizivé, ale o pozornosť médií rozhodne núdzu nemá. Ani na parížskej prezentácii sa nevyhla objektívom a zvedavým otázkam novinárov. Oblečená prišla, samozrejme, v kreácii od hostiteľa večera.

Paris Fashion Dior H/C Čítajte viac Luxus z dielne Dior! Tisíce hodín práce na šatách ako z rozprávky, ukázali ich v Paríži

Zatiaľ čo Amelia stavila na čiernu farbu so zlatými detailmi, ako elegantné zjavenie v bielom pôsobila iná známa blondínka – členka šľachtických kruhov siahajúcich ešte do 16. storočia. Reč je v tomto prípade o Beatrice Casiraghiovej, rodenej Borromeovej – 36-ročnej aristokratke, ktorá tiež kedysi zabŕdla aj do modelingu a v roku 2021 sa stala aj ambasádorkou a tvárou značky Dior. Okrem sošnosti, výšky a krásy táto urodzená Talianka však zjavne disponuje aj talentom a intelektom, vyštudovala žurnalistiku a nejaký čas pôsobila ako novinárka.

zväčšiť Na prehliadku Dior Haute Couture Jar-Leto 2022... Foto: SITA/AP, Lewis Joly
Paris Fashion Dior H/C Na prehliadku Dior Haute Couture Jar-Leto 2022 zavítala aj lady Amelia Windsor.

Po svadbe s Pierrom Casiraghim, synom monackej princeznej Caroline, sa však venuje už viac svojim „aristokratickým“ povinnostiam. V pondelok na prehliadke Dior vyzerala Beatrice očarujúco a po jej boku sa spokojne usmieval aj jej manžel, ktorý je v poradí 8. následníkom na monacký kniežací trón.

A aká bola vlastne móda, ktorú prišli obdivovať „modrokrvné“ osobnosti Európy? Pozrite si v našej galérii a videu.

Modelka na prehliadke Dior Haute Couture...
Modelka na prehliadke Dior Haute Couture...
+16Modelka na prehliadke Dior Haute Couture...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ