Najkrajšia žena Číny prostitútka? Politici jej vraj za sex platili milióny!

Pravda.sk | 31.05.2012 12:14
Ziyi Zhang Foto:
Herečka Ziyi Zhang.
V minulosti ju zvolili za najkrajšiu ženu Číny a vďaka filmovej kariére je z nej v rodnej krajine hviezda. Ale momentálne herečka C'-i Čang (Ziyi Zhang) čelí aj vážnym obvineniam a špekuláciam.

Podľa informácií, ktoré prináša britský Daily Mail, mala údajne jedna z najpôvabnejších čínskych herečiek ponúkať službu prostitútky vysokopostaveným mužom čínskej politiky. Zarobiť tak mala niekoľko miliónov.

Medzi tými, ktorí vraj platili Čangovej za sexuálne služby nemalé finančné odmeny, má byť aj politik Po S'-laj – bývalý vysokopostavený člen politbyra, ktorý zároveň čelí škandálu pre podozrenie zo zapletenia do vraždy. Podľa zdroja, ktorý citujú médiá, mal v rokoch 2007 až 2010 výmenou za sexuálne služby ponúkať Čangovej vysoké finančné dary. Dvojica sa mala stretávať v Pekingu a za každú spoločne strávenú noc mala vraj herečka zinkasovať v prepočte zhruba milión libier.

Informácie pochádzajú od ďalšieho čínskeho vplyvného muža – podnikateľa Ming Süa, ktorý tvrdí, že za sex s filmovou hviezdou platil zakaždým zhruba 600-tisíc libier. Údajne takto herečke zaplatil takmer 18 miliónov libier. Práve on mal sprostredkovať stretnutie Čangovej  s Po S'-lajom

Daily Mail tvrdí, že celú aféru už vyšetruje čínska polícia, ale je na ňu vyhlásené informačné embargo. Herečka, ktorá momentálne žije v Hongkongu má však zákaz vycestovať z krajiny. Hovorca Čangovej všetky správy dementoval a vyslovil zármutok nad šírením klebiet a bulvárnych informácií.

„Tuhne nám krv v žilách a cítime hlboký smútok. Prečo by taká oddaná a zodpovedná herečka mala trpieť podobným druhom poníženia a očierňovania,“ uviedol vo vyhlásení Čangovej mediálny zástupca.