Ostrihoňová napísala knihu básní! Jej krst? Išla proti prúdu... Dunaja

Pravda | 10.12.2023 14:00
ostrihoňová Foto:
Autorka Andrea Andy Ostrihoňová počas krstu svojej knižnej novinky NEbásNE s Františkom Kovárom a Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou.
Je to nádherná malá knižôčka. Niečo ako šperk, ozdoba. Niečo, čo chcete mať, len preto, že je to krásne.

A to ste ešte nečítali ten obsah. Veronika Ostrihoňová však nie je autorkou, stala sa dobrou sudičkou a krstnou mamou knihy NEbásNE , ktorú napísala jej teta Andrea Andy Ostrihoňová. Andy je dlhoročná blogerka, autorka scenárov televíznych inscenácií a dlhoročná open air plavkyňa, aktivistka otužovania a členka Slovenských ľadových medveďov. A teraz už aj autorka básnickej zbierky. Posledný novembrový týždeň pokrstili Andy Ostrihoňová s Veronikou Ostrihoňovou, v spoločnosti v šarmantného herca Františka Kovára unikátnu knižku.

zväčšiť Autorka Andrea Andy Ostrihoňová počas krstu... Foto: archív A. O.
ostrihoňová Autorka Andrea Andy Ostrihoňová počas krstu svojej knižnej novinky NEbásNE s Františkom Kovárom a Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou.

„Tri roky sa to larvovalo. Rok a pol sa to kuklilo. Ale, tá vážka (teda knižka) je nádherná.“ Ako uviedla autorka: „Ja viem, ja viem. Som autorka a teda predpojatá. Ale vravia to aj tí okolo. Aj tí, poéziu zvyčajne nečítajúci,“ opísala a prezradila, ako netradične knihu pokrstili. „Každý knižku, platňu a podobne krstí niečím – vodou, vínom, pieskom… No, ja som k tomu pristúpila opačne. Pokrstila som Dunaj, jeho vody knihou svojou. Veď nech si prečíta, čo som o vode ponebásnila. Zopár listov z nevydareného exempláru NEbásNÍ sme potrhali na kúsky (bol to nebielený, recyklovaný papier). A tie sme nahádzali do Dunaja,“ dodala autorka. Útržky hádzal do vodného toku najprv Ferko Kovár, potom autorka a nakoniec Veronika Ostrihoňová.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ