Prekvapenie! Mikulčík s Pociskovou pokorili Desmod aj Cmorika

Je rozhodnuté. Zostava finalistov v súťaži Eurovision Song Contest je jasná. Po poslednom semifinálovom kole sa ďalej prebojovali dokonca až štyria interpreti.

01.03.2009 22:53 , aktualizované: 02.03.2009 08:22
Nela Pocisková a Kamil Mikulčík Foto:
Speváčka a herečka Nela Pocisková sa predviedla v duete s Kamilom Mikulčíkom.
debata

Nedeľňajšie kolo bolo výnimočné tým, že priestor ponúklo jedenástim účinkujúcim. Až teraz totiž vystúpila kapela Desmod, ktorej líder Kuly sa pred prvým semifinále nešťastne pošmykol a spadol z pódia. Pre otras mozgu musela kapela vystúpenie preložiť.

V každom prípade sa im to však vyplatilo. Diváci ich v nedeľu posunuli ďalej. Najviac hlasov však od nich nezískali. Víťaz piateho semifinále bol poriadne prekvapivý. Dueto hercov Nely Pociskovej a Kamila Mikulčíka Leť tmou by ešte pár hodín pred programom tipoval na víťaznú skladbu málokto. Ale stalo sa. "Pesničku sme si vyskúšali spoločne zaspievať až dnes, Nela bola preč s divadlom a ja som pracoval,“ prezradil tesne po vyhlásení výsledkov spevák.

A prišlo aj na hlasy poroty. Okrem tretieho interpreta, ktorého posúva a ktorým sa tentoraz stal Michal Chrenko, využil možnosť odovzdať svoj hlas aj predseda poroty Laco Lučenič. Ten oznámil meno šestnásteho finalistu v programe, ktorý STV odvysiela 8. marca. Stal sa ním spevák Samuel Tomeček s kapelou Free Inna Cage.

"Celkovo to bolo veľmi silné kolo, ale som veľmi spokojný s výberom Michala. Cmora mi je ľúto, ale musím priznať, že sa mi viac páčil Kuly,“ povedal člen poroty Marcel Palonder a narážal tak na fakt, že do finále sa neprebojoval trojnásobný zlatý Slávik Peter Cmorik.

Predseda poroty Laco Lučenič svoju voľbu špeciálneho postupujúceho, Sama Tomečka, vyjadril stručne. "Je to hudobník od kosti,“ vyhlásil Lučenič.

O priazeň divákov teda ďalší štyria interpreti zabojujú vo finále napríklad Mária Čírová, Tomáš Bezdeda či Martina Schindlerová. Víťaz však bude len jeden a práve ten pocestuje na svetové finále Eurovízie, ktoré sa tento rok koná v Moskve.

Finalisti postupujúci z jednotlivých kôl
1. Andrea Zimányová – Prines si ten kľúč
2. Robo Šimko a Masriot – Môj anjel spí
3. VIP – Hviezdy
4. Tomáš Bezdeda – Každý z nás
5. Mária Čírová – Búrka
6. Mukatado – Ja sa mám
7. Robo Opatovský – Prší
8. Peter Bažík a Andrea Súlovská – Nebudem stáť
9. Komajota – Sedem nocí
10. Martina Schindlerová – Krídla
11. Janais – Tarm ta rej
12. Zachariáš Hubáček – Bolo bolo
13. Kamil Miikulčík a Nela Pocisková – Leť tmou
14. Desmod a Lucia Nováková – Posledná minúta
15. Michal Chrenko – Proti prúdu
16 Samuel Tomeček – To, čo chceš
Spevák Michal Chrenko sedí za klavírom.
Moderátor Martin Pyco Rausch.
+2Speváčka Nela Pocisková.
debata chyba

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...