Desmod odstúpil z Eurovízie, dôvodom sú klamstvá a špinavosti

Skupina Desmod a speváčka Lucia Nováková oficiálne odstúpili z národného finále Eurovízie. Podľa manažéra kapely Michala Kožucha mali jej členovia na to hneď niekoľko dôvodov.

03.03.2009 16:50
Lucia Nováková a Mário Kuly Kolár Foto:
Lucia Nováková a Mário Kuly Kolár sa predstavili v duete Posledná minúta.
debata

„Po prvé, na rozdiel napríklad od poroty si myslíme, že Peter Cmorik by mal byť vo finále. Druhým dôvodom je fakt, že z pesničkovej súťaže sa napokon stala súťaž sympatií a antipatií. Vyťahovanie špinavostí, nechutností a klamstiev zo strany bulvárnej tlače. Pre nás tak stratila zmysel. Po nešťastnom páde Kulyho z pódia sme sa chceli vrátiť a predstaviť novú pesničku ľuďom. Ale keď začali vychádzať rôzne nechutné reakcie a znôška klamstiev na našu adresu, rozhodli sme sa odstúpiť. To už nie je pesničková súťaž,“ povedal.

Na odchode zo súťaže sa dohodla celá skupina takmer hneď po skončení nedeľňajšieho semifinálového kola. A v pondelok padlo definitívne rozhodnutie. Odstupujú. „Keby sa v prvý večer neodohral ten nešťastný Kulyho pád, Peter Cmorik by určite vo finále bol. Takže mu prenechávame svoje miesto, ktoré si absolútne zaslúži,“ uviedol ďalej Kožuch.

S automatickým postupom Petra Cmorika to však nie je také jednoznačné. „O ďalších krokoch po odstúpení skupiny Desmod bude STV informovať v najbližích dňoch,“ uviedol vyhýbavo PR manažér Jednotky Martin Kontúr. Špekuluje sa údajne aj o tom, že vo finále sa objaví len pätnásť súťažiacich.

K odstúpeniu populárnej nitrianskej kapely z pesničkovej súťaže sa STV tiež vyjadrila. „Vyjadrujeme ľútosť nad tým, že pod tlakom dezinformácií situácia dospela až do takéhoto krajného riešenia a trváme na tom, že skupina Desmod nebola uprednostňovaná a neporušila štatút súťaže. V každom prípade by sme skupinu Desmod veľmi radi videli ako špeciálnych hostí na priamom prenose z finále národného Eurosongu,“ uviedol Kontúr. Národné finále Eurovízie sa uskutoční 8. marca.

debata chyba

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...