Gravitácia s Bullockovou ovládla americké kiná a lámala rekordy

Vesmírna dráma Gravitácia so Sandrou Bullockovou a Georgom Clooneym počas premiérového víkendu uchvátila divákov v severnej Amerike a zapísala sa do kníh filmových rekordov.

07.10.2013 17:10
Rok 2013: Herečka Sandra Bullock ako... Foto:
Herečka Sandra Bullock ako astronautka Ryan Stone vo filme Gravitácia.
debata

Diváci v amerických a kanadských kinách zaplatili na vstupnom 55,6 milióna dolárov a prekonali tak rekord v tržbách dosiahnutých v mesiaci október. Vyplýva to z odhadov hollywoodskych štúdií.

Thriller natočil v 3D mexický režisér Alfonso Cuarón známy filmami ako Potomkovia ľudí či Harry Potter a väzeň z Azkabanu. Bullock a Clooney hrajú astronautov, ktorí sa pri nehode na obežnej dráhe odtrhnú od vesmírnej stanice a sú unášaní do vesmíru.

Snímka vyslúžila takmer uniformnú chválu kritikov za kvalitu príbehu, herecké výkony a mimoriadne zvláštne efekty, ktoré vyvolávajú takmer dokonalú ilúziu vesmíru. Cuarón pracoval na filme, ktorý stál asi sto miliónov dolárov, vyše štyri roky. O Bullockovej sa za jej výkon v Gravitácii hovorí ako o jednej z kandidátok na Oscara.

Októbrový rekord doteraz držal horor Paranormal Activity 3, ktorý počas premiérového víkendu v októbri 2011 utŕžil v Severnej Amerike 52,5 milióna dolárov. Gravitácia navyše cez víkend utŕžila v zahraničí ďalších 27,4 milióna dolárov.

Víťaz z minulého týždňa, animovaný film Oblačno, miestami fašírky 2, bol cez víkend na druhom mieste s tržbami 21,5 milióna dolárov. Tretie najvyššie tržby zaznamenal triller Hra na hrane (7,6 milióna dolárov) s Benom Affleckom a Justinom Timberlakeom.

Päticu komerčne najúspešnejších filmov dopĺňa ďalšia dráma Zmiznutie s Hughom Jackmanom a Rivali o pilotoch formuly 1 Jamesovi Huntovi a Niki Laudovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #rekord #tržby #George Clooney #Gravitácia #Sandra Bullock

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....