Mičkovicová o konci v Búrlivom víne: Hraničných termínov už bolo!

Vďaka úspechu seriálu Búrlivé víno sa diváci stretávajú s jeho hrdinami už v druhej sérii - čoskoro oslávi dvestú epizódu. Niektorí herci so svojimi postavami zrástli, iní musia s nimi občas "bojovať".

18.11.2013 00:00
Henrieta Mičkovicová Foto:
Herečka Henrieta Mičkovicová.
debata (3)

Do tej druhej skupiny patrí aj herečka Henrieta Mičkovicová – predstaviteľka seriálovej Ingrid Dolinskej. „Moja postava sa zmenila teda poriadne. A občas to zle znášam,“ hovorí Mičkovicová na vývoj, ktorý zažíva na televíznej obrazovke. „Minule som skonštatovala, že vždy, keď si prečítam nové diely, tak sa nas..em na moju hrdinku, na dejovú líniu,“ konštatuje s humorom. „Ale myslím, že aj takí ľudia existujú. Možno je to trošku prehnané, je tam tá nadsázka, licencia na seriál, ale snažím sa hrať môj charakter čo najlepšie, ako viem. Nad postavou treba mať nadhľad a hrať ju čo najdôveryhodnej­šie.“

Dve série v prípade tohto projektu znamenajú pre herca viac ako poldruha roka práce. Na otázku, či má Mičkovicová nejaký termín, ktorý si určila na opustenie rozbehnutého seriálového vlaku, odpovedá so smiechom, že hraničných termínov už bolo niekoľko. Zatiaľ však prešvihla všetky. A s veľkou pravdepodobnosťou ju diváci uvidia aj v tretej sérii, ktorú už televízia Markíza plánuje.

My sme sympatickú herečku stretli minulý týždeň na krste DVD-boxu s prvou dvadsiatkou epizód Búrlivého vína – stala sa jeho krstnou mamou. Na slovenskom trhu ide o pomerne unikátny projekt. Na DVD totiž vychádzajú zväčša medzinárodne populárne seriály. Slovenská hviezda priznáva, že práve mnohé z nich sú jej obľúbené.

Herci Henrieta Mičkovicová a Maroš Kramár (v... Foto: TV Markíza
Henrieta Mičkovicová a Maroš Kramár Herci Henrieta Mičkovicová a Maroš Kramár (v strede) pokrstili DVD box Búrlivé víno s prvými časťami úspešného slovenského seriálu. Asistoval im moderátor Roman Juraško.

„Som veľká seriálová fanúšička. Sledujem napríklad Homeland, Impérium v Atlantic City alebo Hru o tróny. Nemám na to veľa času, ale keď už pozerám, dám aj tri diely za sebou. Na to sú dobré dévedečka,“ konštatuje. Svetová seriálová produkcia sa pritom často dá porovnávať s filmovou, ba niekedy ju prekonáva. Mičkovicová upozorňuje, že dôvodom sú úplne iné podmienky, časový harmonogram nakrúcania a financovanie. „Samozrejme, nejde len o peniaze, ale aj vynikajúci scenár. Keď je scenár dobrý, uveriteľný, to sa hrá jedna radosť. Myslím, že aj preto dnešné seriály lákajú mnoho oscarových hercov, skrátka vynikajúcich hercov,“ uvažuje Mičkovicová.

Ona sama však okrem veľkoprodukcií z dielní amerických či britských káblových televízií pozeráva pravidelne aj detektívnu klasiku. V nedeľu popoludní by ste ju možno našli pri Herculovi Poirotovi alebo Slečne Marplovej. „To sú moje srdcovky. Nedeľa, čajíček a k tomu Poirot. To sú chvíle, keď nemusím nad ničím rozmýšľať, nič riešiť, len oddychujem,“ dodáva Mičkovicová.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #postava #búrlivé víno #hnev #Henrieta Mičkovicová #uveriteľnosť

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...