Let´s Dance 3 vyhral Mokrý! Polnišová sklamanie necítila

Nečakaným víťazom tretej série tanečnej šou Markízy Let´s Dance sa stal zabávač Juraj Mokrý a Katarína Štumpfová. Vo finále zaujali divákov i porotu viac ako Petra Polnišová s Tomášom Surovcom, ktorí boli mnohými označovaní za jasných favoritov na výhru.

15.06.2009 00:08 , aktualizované: 03:10
Katarína Štumpfová a Juraj Mokrý Foto:
Katarína Štumpfová a Juraj Mokrý - víťazi tretej série Let´s Dance.
debata

„Ako sa cítim? Som taký rozpačito prekvapený,“ priznal pre Pravda.sk po veľkolepom finále víťaz a novopečený kráľ tanečného parketu. „Vo finále bola vedľa mňa Petra, minulý týždeň Adela. Sú to ľudia, ktorí makali na sebe a ktorým som želal víťazstvo. Všetci sa snažili. Som prekvapený a šťastný a budem sa snažiť uchovať si v pamäti takýto moment,“ pokračoval Juraj Mokrý.

Jeho tango argentino aj úvodný quick-step večera hodnotila porota mimoriadne pozitívne. A niet sa čo diviť, vo finále podával tie najlepšie výkony. Hoci v úvode jeho účinkovania to tak možno nevyzeralo. Sám však nemá pocit, že bol na začiatku outsiderom, ktorého všetci kritizujú. „Porota formulovala veľmi jasný a presný postreh na jednotlivé veci a tak som ho rešpektoval. Na začiatku som vstupoval do neistého rybníka, tak sme to zakrývali nejakými opičkami,“ podotkol Mokrý. „Ale snažili sme sa. Všetci. A známky od poroty sa zvyšovali postupne u každého páru,“ doplnil.

Ani vo sne by vraj obľúbeného komika nenapadlo, že sa dostane až do finále. „Konkurencia bola naozaj silná. To, čo sa nám podarilo, je náhoda. Stala sa realitou, ale treba ísť ďalej.“

Takto srdečne gratulovala k víťazstvu Jurajovi... Foto: Zdeno Gáfrik
Adela Banášová a Juraj Mokrý Takto srdečne gratulovala k víťazstvu Jurajovi Mokrému Adela Banášová.

Jeho súperke z veľkého finále Petre Polnišovej držali diváci palce aspoň tak, ako Mokrému. V hodnotení poroty však v nedeľu večer skončila druhá. „Nie som sklamaná, len unavená,“ s úsmevom reagovala sympatická humoristka. Mokrému víťazstvo priala a myslí si, že to bude výnimočný krok v jeho živote. „Som rada, že ho ľudia konečne spoznali aj z trochu inej stránky,“ uviedla Polnišová, ktorá si oddych po náročnej súťaži dopraje až o pár týždňov. „Ešte musím nakrútiť nejaké diely Ordinácie v ružovej záhrade. Dovolenka bude potom,“ vysvetlila.

Na dovolenku však určite vyrazí novopečený víťaz tanečnej šou. Ako darček mu ju totiž venuje jeho láska, partnerka Diana Mórová. Pôvabná herečka nechýbala ani v nedeľu v bratislavskom PKO a keď ohlásili Mokrého meno ako víťaza, jej emócie boli neprehliadnuteľné. Dokonca sa rozbehla na parket a zamilovane Juraja vybozkávala a vyobjímala. „Je to dojímavé. Sú spolu krásni,“ šepkali si dojatí diváci.

Tomáš Surovec a Petra Polnišová - ich freestyle... Foto: Zdeno Gáfrik
Tomáš Surovec a Petra Polnišová Tomáš Surovec a Petra Polnišová - ich freestyle spestrila hudba aj kostýmy a´la ABBA.

Dojatie, radosť, zimomriavky prinášala tanečná súťaž nielen v nedeľu večer, ale aj počas uplynulých deviatich finálových nediel. Počas posledného finále však zostalo miesto už len pre najlepšie (a najobľúbenejšie) dva tanečné páry.

Oba sa počas priameho prenosu predstavili trikrát. Polnišová so Surovcom si ako najobľúbenejší tanec vybrali salsu a Mokrý so Štumpfovou quickstep. Potom si finalisti zatancovali tango argentino, za ktoré vytiahli Mokrému samé desiatky – jediné za večer. Emotívne a uchvacujúce však bolo aj vystúpenie Petry Polnišovej. „Dnes si pochopila, čo je tanec,“ vyhlásil Ján Ďurovčík a ohodnotil Petrin výkon desiatkou. Menej priaznivé bolo hodnotenie ženskej časti poroty. Polnišová to však nebrala tragicky.

Diana Mórová a Juraj Mokrý - na tento vzťah sa... Foto: Zdeno Gáfrik, Pravda
Diana Mórová a Juraj Mokrý Diana Mórová a Juraj Mokrý - na tento vzťah sa nedá zabudnúť, aj preto, že ho slovenské médiá vždy radi pripomenú a že z neho vzišiel spoločný syn. Ale pamätáte si ich ešte vôbec bok po boku?

Záverečný voľný štýl  bol viac o zábave ako o tanci – v prevedení Polnišovej so Surovcom to bolo disko na skladby skupiny ABBA, Mokrý so Štumpfovou tancovali Pomádu. Hoci porote táto exhibícia veľmi nezavoňala, divákom nebolo viac treba, obe vystúpenia odmenili dlhotrvajúcim potleskom postojačky.

Tretie séria Let´s Dance celkovo priniesla veľké množstvo ovácií, burácajúceho pokrikovania a dobrej zábavy. A dočkala sa diváckej priazne – vyššej než to bolo v prípade Let´s Dance 2. Veľkú zásluhu na tom mala predovšetkým skvelo zvolená zostava účinkujúcich, ale tiež chémia medzi moderátormi a zábava, ktorú ponúkali súťažiaci, porota aj televízny štáb.

Moderátor Martin Pyco Rausch a dve kráľovné... Foto: Zdeno Gáfrik
Michaela Čobejová, Martin Pyco Rausch a Zuzana Fialová Moderátor Martin Pyco Rausch a dve kráľovné tanečného parketu. Michaela Čobejová (vľavo) a Zuzana Fialová.

O Let´s Dance 4 sa zatiaľ nehovorí – veď Markíza chystá Superstar. Ale jedno je isté, prekonať zábavnú zostavu tanečníkov a vysoko postavenú latku, ktorú tvorivý štáb nasadil počas uplynulých týždňov, bude poriadna fuška. Tak ako povedal Juraj Mokrý. „To, čo ponúkame, sa nemusí vždy podariť. Bohužiaľ, taký je biznis.“

To, čo ponúklo Let´s Dance 3, sa však podarilo na jednotku…

V tretej sérii Let´s Dance ešte tancovali (v poradí ako od 1. kola vypadávali) Martin Šmahel a Mirka Kosorínová, Marcela Laiferová a Milan Plačko, Vincent Lukáč a Denisa Halická, Zora Czoborová a Erik Ňarjaš, Filip Tůma a Ivana Surovcová, Fedor Flašík a Silvia Kadnárová, Iveta Bartošová a Matej Chren, Adela Banášová a Peter Modrovský.

Herec Roman Pomajbo prišiel s manželkou...
Medzi hosťami nedeľňajšieho finále bola aj...
+32Magdaléna Šebestová by určite získala titul...
debata chyba

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...