Jozef Kubáni: Prežívam renesanciu normálneho života

Aj moderátor TV JOJ, Jozef Kubáni, si v sobotu večer odniesol sošku OTa, získal ju v kategórii redaktor TV spravodajstva.

09.03.2014 11:40
debata (5)
Jozef Kubáni. Foto: Pravda.sk, Dana Závadová
Jozef Kubáni Jozef Kubáni.

Do Tatier sa priženil, neskôr sa rozviedol. Každopádne, žije tam už osemnásť rokov a vraví, že je šťastný. „Nie preto, že som sa rozviedol – to, žiaľ, patrí k životu. Šťastný som preto, že som skončil práve tam,“ spresnil Kubáni pre Pravda.sk. Dodal, že hoci si prešiel rôznymi peripetiami, práve horám a kopcom vďačí za návrat do „normálneho života“. Čím ďalej, tým sa vraj má lepšie, aj napriek tomu, že druhí ho vnímajú ako samotára a odľuda. „Ja neviem, asi to bude tým, že dávam prednosť horám pred spoločenskými akciami.“

Jozef Kubáni zvykne vyvracať vetu o tom, že „hory sú nebezpečné“. Nie, nie sú, len ľudia sa v nich občas nebezpečne správajú! „V horách je riziko a keď v nich človek stúpa vyššie, pohybuje sa v menej prístupnom teréne alebo v zime, kedy sa môže stať skutočne hocičo, je na človeku, ako sa rozhodne. A keď sa rozhodne zle, tak sa mu niečo stane,“ myslí si Kubáni. Na otázku, čo najhoršie sa v našich horách stalo jemu, odpovedal: „Keď to tak zhrniem, v podstate nič zlého. Pretože som pripravený na to, že sa niečo môže stať,“ skonštatoval muž, ktorý mal zopár zlomenín a pádov, tie však pripisuje svojej „blbosti“ a spočiatku aj neskúsenosti. „Občas ťaháme tigra za chvost, skúšame, no čím som starší, tým skôr poznám hranicu, pokiaľ môžem zájsť. A okrem toho, nikdy nevieš. Môže sa na teba zvaliť lavína, no keď sa to stane, tak sa to stane. Ja s tým nemám problém,“ doplnil s úsmevom.

Moderátor, ktorý tvrdí, že v horách je najradšej sám, na Facebooku často zdieľa krásne fotografie tatranských štítov. Pravdaže, keďže je ich dovedna asi šesťsto, nemá ich všetky zlezené. „Tie najdôležitejšie ako sú Lomnický, Gerlachovský, Pyšný či Ľadový štít áno a rôzne veže a vežičky. Na niektorých som bol aj dvadsaťkrát, na iných raz, no odhadujem, že ich je dokopy asi päťdesiat,“ informoval ďalej muž, ktorý smotánkovské akcie nemusí.

Pred dvoma rokmi získal OTa z časopisu Život a jeho šéfredaktor ho vraj musel „dokopať“ k tomu, aby sa na akcii zúčastnil. Schyľovalo sa vraj až k hádke. „Lebo ja som nevidel najmenší dôvod sem ísť. Bolo to prekvapenie, mal som ísť do jaskyne a nakoniec som si to rozmyslel.“ Minulý rok vraj prebehla obdobná hádka. „Tento rok som sa už nehádal, išiel som a pravdupovediac, s týmto som nerátal,“ narážal na ocenenie.

Ako muž z hôr samozrejme nemá ani šatník „vyšperkovaný“ oblekom a ten, čo mal na sebe v sobotu večer, si už tradične aj s topánkami požičal z televízie JOJ. „Ja ho zajtra pekne pani kostymérke vrátim a pôjdem opäť do svojich handier.“ Jeden oblek sa v jeho šatníku vraj kedysi nachádzal, ale podarilo sa mu ho zničiť pri nakrúcaní. „Použil som ho na lyžovačky a iné hlúposti, no nevidím dôvod, aby som si kupoval nový,“ zhodnotil.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #OTO 2013 #Jozef Kubáni

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....