Patrik Herman: Som workoholik a nehanbím sa za to

Aj Patrik Herman si v sobotu večer prebral sošku v televíznej ankete Osobnosť televíznej obrazovky OTO, vyhral ju v kategórii osobnosť publicistiky už v poradí štvrtýkrát.

09.03.2014 17:00
debata
Patrik Herman. Foto: Dana Závadová
Patrik Herman Patrik Herman.

„Keď som dostal prvú sošku, myslel som si, že bude moja prvá a posledná. Keď som dostal druhú, myslel som si, že bude posledná, potom som dostal tretiu a keď dnes zaznelo moje meno štvrtýkrát, bol to pre mňa naozaj šok,“ povedal Herman pre Pravda.sk. Dodal, že nemal pripravenú reč a keď prišiel na pódium, mal okno. „Odrazu som musel všetkým poďakovať, povedať všetko naraz a mal som na to obmedzený priestor. Podľa mňa budem celý večer rozmýšľať nad tým, komu všetkému som zabudol poďakovať,“ skonštatoval Herman v sobotu na afterparty.

Vo svojej reči nakoniec poďakoval rodine a priateľom za to, že jeho pracovné nasadenie chápu a nič mu nevyčítajú. „To je tak. Keď robíme našu prácu naplno, zaplatíme za to niekoľko daní. Nielen tie pre naše daňové úrady,“ povedal. Medzi tie najväčšie patrí strata súkromia a voľného času, ktorý nemôže, aj keby chcel, venovať svojim blízkym. Oni vraj vedia, že prácou žije a dáva do nej všetko. „A som rád, že ich mám, veľmi sa zakaždým na seba tešíme – mama, sestra synovec…,“ vymenoval svojich najdôležitejších ľudí v živote. Synovec má vraj dva roky a vďaka televízii preňho nie je „cudzím ujom“, ktorý ho navštívi raz za pol roka.

Herman si osobne myslí, že ak by ho vyšetril odborník, určite by uňho znaky workoholizmu našiel. „Áno, som workoholik a nehanbím sa za to. Jednoducho, práca je môj život, vždy som rád pracoval a nikdy nie nasilu a som rád, že je zároveň mojím koníčkom,“ uviedol muž, ktorý v minulosti do práce utekal aj pred problémami, ktoré ho mučili. „Mal som obdobia, kedy ma práca zachránila pred zrútením.“ Bolo to vraj napríklad v čase, kedy prišiel o otca. „V práci som si mozog aspoň trochu zamestnal niečím iným ako myšlienkami, ktoré ma trýznili.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #workoholizmus #OTO 2013 #Patrik Herman

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...