Havlovej triumf na cenách TýTý! Absolútna soška od divákov ju dojala

Absolútnou víťazkou ankety TýTý sa stala Dagmar Havlová, ktorá si zahrala vo vlaňajšom pokračovaní seriálu Sanitka.

06.04.2014 07:57
havlova Foto:
Herečka Dagmar Havlová zabodovala v cenách ankety TýTý.
debata

Reláciou roka českého televízneho priestoru je talkshow Všechnopárty, ktorej moderátor Karel Šíp obhájil cenu pre najlepšieho zabávača. Najpopulárnejším seriálom sa tento rok už piatykrát stalo Vyprávěj z dielne Českej televízie. Ocenené osobnosti prevzali ceny na sobotňajšom galavečere vo vinohradskom divadle.

V 23. ročníku ankety týždenníka Televízia a TV Maxu hlasovali diváci prostredníctvom internetu alebo textových správ v celkom desiatich kategóriách, pričom v každej bola nominovaná pätica najpopulárnejších televíznych osobností či relácií.

Za spravodajstvo si cenu odniesol Karel Voříšek, ktorý vlani prešiel z Novy na konkurenčnú Primu a moderuje jej večerné správy. Medzi športovými moderátormi dostal už tretíkrát najviac hlasov Vojtěch Bernatský z Českej televízie, ktorý si pred prenosom prvýkrát zabehol Pražský polmaratón. V kategórii publicistika ľudia ocenili rovnako ako vlani reportéra Jozefa Klímu, ktorý v minulom roku uvádzal dočasne obnovenú reláciu Novy Na vlastné oči – v súčasnej dobe pripravuje na Prime autorský týždenník Očami Jozefa Klímu.

Medzi spevákmi zvíťazili Lucie Vondráčková a Karel Gott, ktorému publikum v divadle venovalo dlhý potlesk. Najpopulárnejším hercom je Ivan Trojan.

Televízni diváci hlasovali v priebehu priameho prenosu galavečera textovými správami o objave roka, za ktorý nakoniec zvolili operného speváka zo súťaže Česko Slovensko má talent Miroslava Sýkoru. Vedľa neho boli nominovaní ešte herci Tomáš Měcháček, ktorého diváci poznajú okrem iného zo seriálu Gympl, a Pavel Řezníček, ktorý vlani zaujal v kriminálnom seriáli Cirkus Bukowski.

Keď Havlová preberala cenu ako najobľúbenejšia herečka, priznala, že má trému a je šťastná za všetkých tvorcov pokračovania seriálu Sanitka a fanúšikov, ktorí jej poslali hlas. „Som rada, že sa ten kruh nejako uzatvára. Že z tej Dáše Veškrnovej, ktorú ste mali radi, som sa nejako nejako prehupla cez Dagmar Havlovú zase k Dáši Havlovej,“ uviedla.

Po prenose neskrývala dojatie aj to, že s tým ani nepočítala. „Možno, že mi tým ľudia chcú niečo prejaviť – to bolo počuť aj na tom potlesku v sále – a podporiť ma,“ povedala.

Jana Štěpánková, ktorá vstúpila do televíznej Dvorany slávy, ľutovala, že jej úloha v seriáli Českej televízie Prvá republika bola taká malá – skončila už vo štvrtom dieli. Na nedostatok práce si ale nesťažuje. Predvlani sa vrátila na Vinohrady v inscenácii hry Noëla Cowarda To bola moja pesnička!, V road movie Na úteku sa objavila na komornom javisku v divadle Ungelt a úlohu našla aj v roku 2008 na Jezerce v komédii Pani plukovníkovho.

Diváci v sále ocenili u moderátora Karla Šípa bezprostrednosť, pohotovosť a vtip. Dvakrát sa ocitol vo schizofrenickej situácii, keď ohlásil kategórie, v ktorých vyhral ako zabávač aj moderátor programu Všechnopárty, za ktorý zakrivené zrkadielko prevzal režisér Viktor Polesný.

V priebehu večera zaznela zmes melódií nastávajúceho jubilanta Karla Gotta, ktorý čoskoro oslávi 75. narodeniny. Všetko sledoval z hľadiska, aby potom prevzal už svoje 21. ocenenie v poradí.

Ďalších osem zrkadielok získal v jednotlivých ročníkoch ako absolútny víťaz ankety. Medzi odovzdávajúcimi boli športový komentátor Karol Polák, Ondřej Neff, Jan Šibík, Jakub Kohák a Boris Hybner.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott #Dagmar Havlová #absolútny víťaz #cena TýTý #Vyprávěj

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...