Drzý lekár Donutil mieri do Beskýd, krotiť ho bude krásna Marcinková!

Česká televízia začala natáčať nový seriál s Miroslavom Donutilom v hlavnej úlohe.

09.04.2014 07:00
Gabriela Marcinková Foto:
Herečka Gabriela Marcinková.
debata

Dielo, inšpirované britským originálom Doc Martin, rozpráva príbehy špičkového chirurga Martina Elingera, ktorý sa presťahuje do zabudnutej dedinky v Beskydách. Kvôli svojmu arogantnému správaniu má ale problém zapadnúť medzi miestnych obyvateľov.

Okrem Miroslava Donutila sa v seriáli objavia Jitka Čvančarová, Václav Kopta, Tomáš Měcháček alebo Jana Štěpánková. „Elinger sa chová špecificky, ale u lekárov záleží ako v každej profesii hlavne na tom, či sú dobrí alebo zlí. A toto je dobrý doktor,“ uviedol Donutil, ktorého podľa ČT zaujal predovšetkým scenár. „Mne sa páči, že to vlastne ani nie je seriál. Každá epizóda sa venuje jednému ucelenému príbehu a moja postava prechádza celým dejom,“ dodal.

Podľa Vratislava Šlajera, producenta filmovej spoločnosti Bionaut, ktorá seriál pre Českú televíziu vyrába, sa diváci môžu tešiť na vtipné dialógy, zábavné postavy a tých najlepších českých a slovenských hercov. „Príbehy majú rýchle tempo, originálne lekárske zápletky a predovšetkým humor. Navyše sa dej odohráva v nádhernom prostredí Beskýd, takže bude na čo pozerať,“ hovorí producent.

Vedľa Donutila sa v seriáli objavia najmä mladé postavy, ktoré lekára nenechajú pokračovať v zabehnutých koľajniciach večného hundroša. V úlohe uletenej a drzej sestričky sa ukáže vychádzajúca slovenská hviezda Gabriela Marcinková. Úlohu osudovej ženy – učiteľky z miestnej základky zahrá Jitka Čvančarová.

„Budeme pracovať aj s mnohými hercami z moravsko-slovenského pomedzia, kde sa príbeh odohráva, čo je aj pre mňa nové a veľmi zábavné,“ dodal Zahrádka, ktorý má za sebou napríklad režírovanie v rámci cyklu Českej televízie Škoda lásky a Nevinné lži.

Seriál natáča Česká televízia v koprodukcii so slovenskou RTVS a v spolupráci s producentkou Zuzanou Mistríkovou zo spoločnosti PubRes.

debata chyba
Viac na túto tému: #chirurg #nový seriál #Miroslav Donutil #Doc Martin #Gabriela Marcinková #Jitka Čvančarová #Beskydy

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....