Bradatá speváčka v Eurovízii! Proti jej účasti sa ozvali aj rozzúrení Rusi

Kedže Slovensko ani tento rok nemá svojho zástupcu v speváckej súťaži Eurovízia, mnohí ani netušia, že už najbližší víkend sa koná finále. V susednom Rakúsku to však pre Eurovíziu doslova vrie.

06.05.2014 00:00
debata (6)
Conchita Wurst alias Thomas Neuwirth z Rakúska... Foto: SITA/AP, Mogens Flindt
Conchita Wurst alias Thomas Neuwirth Conchita Wurst alias Thomas Neuwirth z Rakúska na stretnutí s médiami v Kodani pár dní pred súťažou Eurovízia.

Do Kodane, kde sa sobotňajšie finále európskej pesničkovej súťaže koná, poslali Rakúšania 25-ročného transsvestitu pod menom Conchita Wurst, civilným menom Thomas Neuwirth.

Mnohí si ešte pamätajú izraelskú transsexuálnu speváčku Danu International, ktorá súťaž vyhrala v roku 1998. Lenže, kým podoba sexi divy na pódiu bola v jej prípade dokonalá, u tohtoročnej rakúskej účastníčky podoba zaskočí. Conchita Wurst sa síce oblieka do ženských šiat, nosí parochne a výrazne sa líči, zároveň si však pestuje bradu a mixuje tak stret ženských a mužských prvkov, ktoré nejednému človeku nadvihnú obočie.

Proti rakúskemu spevákovi sa zdvihla vlna odporu v rodnom Rakúsku, ale napríklad aj v Rusku. Tam sa vraj zhruba 15-tisíc ľudí podpísalo pod petíciu na stiahnutie finále šou z televízneho vysielania. Podľa nich totiž účasťou rakúskeho interpreta bude ohrozená morálka ich detí, ktoré súťaž pozerajú v televízii.

Súťažná pieseň Conchity Wurst:

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #protest #Eurovízia #transvestita #Conchita Wurst

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...