Hry o tróny zlomili rekord Sopranovcov. Pozerá ich vyše 18 miliónov!

Fantasy seriál Hra o tróny už prekonal sledovanosťou kultovú mafiánsku ságu Sopranovci a stal sa tak najsledovanejším seriálom v dejinách americkej káblovej stanice HBO. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters.

06.06.2014 19:02
Emilia Clarke Foto: ,
Záber zo seriálu Hra o tróny.
debata (4)

Epizódy štvrtej série seriálu mali priemernú sledovanosť 18,4 milióna divákov, vrátane tých, ktorí sa pozerali na ich opakovanie, stiahli si ich z videoarchívu či na mobil. Tým Hra o tróny prekonala doterajší rekord, ktorý v roku 2002 vytvorila Sopranovci.

Tretia séria seriálu Hry o tróny mala priemerne 14,4 milióna divákov. Zo štvrtej série zostáva odvysielať dva diely a HBO už oznámila, že natočí piatu a šiestu sériu.

Od svojho debutu v roku 2011 si seriál založený na fantasy románoch amerického spisovateľa George R.R. Martina získal značnú obľubu a rozširujúcu sa základňu fanúšikov, medzi ktorých údajne patrí aj americký prezident Barack Obama.

Seriál má aj priazeň kritikov, ktorí oceňujú košatú zápletku, nákladnú produkciu a tiež ochotu zabiť – často veľmi krutým spôsobom – niektoré z hlavných postáv považovaných za kľúčové. Hádanie, ktorý z protagonistov sa ako ďalší stretne so svojím osudom, sa tak stalo neoddeliteľnou súčasťou vzrušenia zo sledovania seriálu.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #rekord #sledovanosť #HBO #Hry o tróny #Sopranovci

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...