Na obrazovky RTVS prídu Superhrdinovia, s veteránmi aj novými talentmi

Superhrdinovia - to je názov nového seriálového projektu, ktorý na jeseň začne vysielať RTVS (Rozhlas a televízia Slovenska). V stredu večer ho predstavili jej zástupcovia verejnosti.

14.08.2014 17:39
Marián Miezga (vľavo) a Martin Mňahončák Foto: ,
Herci Marián Miezga (vľavo) a Martin Mňahončák počas predstavenia nového rodinného seriálu RTVS Superhrdinovia.
debata

Rodinný seriál nakrútený filmovou metódou má charakter poviedkového cyklu a je zložený z 12 uzavretých častí, ktoré prinesú krátke ucelené príbehy. Tvorcovia dúfajú, že diváka upútajú dobrodružstvom, netradičným rozuzlením, snovým videním, ale i humorom a šťastným koncom s poučením. „Každý diel je zaujímavý, od kriminálky až po psychologickú drámu,“ uviedol režisér projektu Peter Begányi.

Hlavné postavy stvárnili deti vybrané na celoslovenských kastingoch. Po ich boku sa v seriáli objavia aj známi slovenskí herci a herečky ako Táňa Pauhofová, Zuzana Kanócz, Karin Haydu, Martin Mňahončák, Marián Miezga, Marek Majeský, Ľubo Roman a ďalší a svojich úloh sa zhostili aj ôsmi profesionálni športovci.

Jednou z tvárí, ktoré sa objavia v projekte... Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Tereza Romanová Jednou z tvárí, ktoré sa objavia v projekte Superhrdinovia, je aj Tereza Romanová.

Superhrdinovia sú podľa RTVS akýmsi návratom k pôvodnej detskej a rodinnej tvorbe. "Naším cieľom bolo priniesť po rokoch rodinný seriál, kde hlavnými hrdinami sú mladí ľudia a deti, ktoré dávajú často vzory nám dospelým, starším a skúseným,“ podotkol generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

Nový formát nakrúcali zhruba dva mesiace vo všetkých kútoch Slovenska. Na kastingoch prešlo rukami odborníkov vyše 1500 detí, v seriáli si napokon zahralo približne 40 z nich. „Bolo to veľmi náročné, no myslím, že sme vybrali najlepšie, ako sme vedeli,“ skonštatoval Begányi. Scenáre prešli dlhodobým vývojom a zachytávajú dynamiku dnešného detského sveta, ako aj všetky aktuálne aspekty dospievania. Výsledok podľa režisérových slov stojí za to. „Je to veľmi krásny a veľký zážitok,“ dodal.

Medzi ďalšie formáty, ktoré RTVS plánuje zaradiť do jesennej programovej štruktúry Jednotky, patrí talkšou Petra Marcina Neskoro večer a svetoznáma séria Krotitelia dlhov, v ktorej sa tím finančných špecialistov snaží pomôcť ľuďom odraziť sa z dna. Moderovať ju bude Katarína Žitniaková. Priestor v jesennom programe RTVS dostane aj obľúbený poľský seriál Recept na život.

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #novinky #Superhrdinovia

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...