Zákernosť, ktorá vyráža dych: Kovár v Chlapci neplačú zaskočí

Herec František Kovár sa okrem oprašovania textov pre divadlo v súčasnosti venuje predovšetkým nakrúcaniu nových častí seriálu Chlapi neplačú (2013), v ktorom mu scenáristi napísali celkom novú postavu.

19.09.2014 09:13
Herečka Eva Matejková a jej kolega František... Foto:
Herečka Eva Matejková a jej kolega František Kovár.
debata

„Je to taká zákerná postava, že som z toho sám prekvapený, niekedy mi to vyráža dych, ale herecky je to pre mňa zaujímavé,“ povedal 67-ročný herec, ktorý už stvárnil desiatky filmových a seriálových charakterov.

So zápornými postavami má podľa vlastných slov skúsenosti najmä z dabingu, v hre Viliama Klimáčka Hypermarket (2005) sa však ujal negatívnej úlohy aj na divadelných doskách. „Bol som agentom ŠtB a mal som v scenári jeden obraz, v ktorom som topil Jožka Vajdu vo vode v lavóre,“ opísal výstup rodák z Bratislavy. „A on to tak bravúrne hral, že vždy, keď sme skončili, som sa mu v zákulisí ospravedlňoval,“ prezradil Kovár.

Herec Ady Hajdu vybozkával kolegyňu Zuzanu...
Herečka Eva Matejková a jej kolega František...
+15Reportér a moderátor Patrik Herman (v strede) v...

„Niekde som čítal, že som otec, ktorý miluje svoje deti – myslím svoje herecké postavy,“ podotkol. "Je to tak, lebo do každej herec vkladá kus seba a snaží sa, aby to bolo čo najlepšie. Nie vždy však dosiahne želaný výsledok. Niekedy sa nadriete ako kôň a inokedy do toho idete s ľahkosťou a poviete si, že to nebude mať taký veľký úspech a napokon na to dostanete oveľa viac pozitívnych reakcií,“ uzavrel herec známy z inscenácií ako Hamlet, Skrotenie zlej ženy, Amadeus či Kráľ sa zabáva.

Najúžasnejšie na živote podľa neho je, keď človek vycíti, v čom má talent a vydá sa tým smerom. „Máme to tu na zemi tak pekne porozdeľované, no dôležité je, aby si to tí ľudia nejako uvedomovali, vážili si prácu toho druhého a dávali to ostatným ľuďom najavo,“ uviedol.

"Keď si, napríklad, objednám v reštaurácii nejaké výnimočné jedlo, mám vždy chuť poďakovať sa kuchárovi. Nechcem, aby zostal anonymný, pretože mi spôsobil gurmánsky zážitok a zaslúži si moje poďakovanie. Toto by som na Slovensku okamžite zaviedol,“ poznamenal herec.

Ako zároveň zdôraznil, veľmi mu podľa jeho slov imponuje profesia lekára. „Neobyčajne si vážim lekárov, keďže som sa s touto profesiou doma celý život stretával a aj som dokonca mal istý čas také chcenie vydať sa týmto smerom,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #Chlapi neplačú #František Kovár #zákernosť

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...