Prevalcujú Pociskovú a Loja títo zaľúbenci na koňoch?

Jojka vsadila v očakávanom seriáli Divoké kone na hereckého nováčika, Moniku Šagátovú.

13.12.2014 09:00
Monika Šagátová a Ján Dobrík Foto:
Monika Šagátová a Ján Dobrík v seriáli Divoké kone.
debata

Televízia JOJ v seriálovej novinke vsádza na romantickú lásku v sedle koní. Nová televízna tvár, Monika Šagátová, v nej hrá hlavnú ženskú rolu. Spolu s už ostrieľaným seriálovým hercom Jánom Dobríkom sa od januára stanú konkurentmi Nely Pociskovej a Juraja Loja v populárnom seriáli Búrlivé víno.

Voľba tvorcov seriálu, pod vedením kreatívnej producentky Danice Halákovej, bola v prípade mladej herečky Moniky Šagátovej do úlohy seriálovej Hany jasná od okamihu, kedy sa objavila na konkurze. Sympatická hnedovláska s výraznými očami zabodovala. „S režisérom Braňom Mišíkom sme sa okamžite zhodli na Monike. Stačil jeden pohľad a vedeli sme, že ju máme. Na Hanu, hlavnú seriálovú postavu, prišlo asi 15 herečiek. Tým, že Monika vie aj jazdiť na koni mala okamžite body k dobru. No už keď vošla do miestnosti mi bolo jasné, že sme Hanu našli,“ opisuje Haláková.

Monika Šagátová v seriáli Divoké kone. Foto: TV JOJ
Monika Šagátová Monika Šagátová v seriáli Divoké kone.

Režisér takmer 100-dielneho seriálu, Braňo Mišík, opisuje výber Hany nasledovne: „Pre mňa osobne nie je dôležité, aby bola do seriálu obsadená hviezda, ale aby postava hercovi sadla. Až potom prichádza na rad to, či je herec skúsený alebo nie. Monika bola úplne neskúsena. Okrem dialógov, ktoré sme uchádzačom dávali na konkurze zahrať, mali predviesť aj jednu, pre mňa podstatnú vetu: ‚Mám ťa rada‘. Ak dvoch hercov postavíte oproti sebe a oni zahrajú túto vetu, tam je vidieť všetko. Či sú prirodzení, či cítia partnera, či majú v sebe srdce alebo je to len herecký afekt. A toto sme urobili. Pri prvej vete sme okamžite zistili, toto je ona, naša hlavná postava.“

A čo povedala mladá herečka na svoj prvý deň nakrúcania? „Pred prvou klapkou som sa bála, čo po nakrúcaní povie režisér a či to bude aj podľa mojich predstáv. A napokon som bola milo prekvapená,“ prezradila Šagátová a dodala: „Nikto z kolegov mi nedal pocítiť, že som herecký nováčik, správali sa ku mne profesionálne.“

Herecké obsadenie seriálu je veľmi silné. Okrem spomínanej dvojice, Moniky Šagátovej a Jána Dobríka, v seriáli účinkujú Leopold Haverl, Ivan Romančík, Anna Javorková, Marián Slovák, Eva Landlová, Pavel Višňovský, Juraj Kemka, Alena Ďurianová či Marko Igonda.

Seriál prináša príbeh o rodine Závodských a potomkov starého rodu Karpatským Nemcov, Holzmannovcov. Okrem romantickej línie, ktorú predstavuje vzťah Adama Závodského (v podaní Jána Dobríka) a Hany (Monika Šagátová), hovorí aj o utajenom zločine z konca druhej svetovej vojny. Dávne tajomstvo je hlavným zdrojom emócií a zároveň hnacím motorom celého príbehu, ktorého dynamickou súčasťou sú práve kone.

Monika Šagátová a Ján Dobrík v seriáli Divoké...
Monika Šagátová a Ján Dobrík v seriáli Divoké...
+8Monika Šagátová a Ján Dobrík v seriáli Divoké...

V týchto dňoch majú tvorcovia za sebou 120 filmovacích dní. Seriál nakrúcajú na statku v Miloslavove, ale aj na ďalších statkoch, pasienkoch a v prostredí malebného mlyna. Kone účinkujúce v seriáli absolvovali špeciálny tréning na prácu pred kamerou, doteraz boli súčasťou mnohých domácich a zahraničných produkcií a filmových projektov.

Neoddeliteľnou súčasťou seriálu sú aj profesionálni dabléri, ktorí zaskakujú za hercov pri náročných scénach na koňoch. Ústrednú skladbu seriálu s názvom Kto vie naspievali Mária Čírová a Peter Bažík. O produkciu piesne sa postaral Tomi Popovič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Divoké kone #Monika Śagátová #Ján Dobrík

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...