Legenda menom Tri oriešky pre Popolušku. Nemcov čaká až 12 repríz!

Stromček, vianočná štóla a Tri oriešky pre Popolušku. To sú tri veci, ktoré si s Vianocami spája úplná väčšina Nemcov.

22.12.2014 12:02
Popelka Foto:
Vianočná televízna klasika - Tri oriešky pre Popolušku.
debata (2)

Filmová rozprávka režiséra Václava Vorlíčka už štyri desaťročia neodmysliteľne patrí ku sviatočným dňom v susednej krajine a nemeckí diváci budú mať od Štedrého dňa do Štefana hneď 12 možností pozrieť sa na ňu v televízii.

Vorlíček nakrútil film na motívy rozprávky Boženy Němcovej v koprodukcii s vtedajším východonemeckým štúdiom DEFA, Tri oriešky pre Popolušku ale od samého počiatku slávili úspech aj vo vtedajšom západnom Nemecku. Záujem o snímku nepotvrdzuje len počet jej televíznych repríz počas Vianoc hneď na niekoľkých televíznych kanáloch, ale aj to, že je každoročne prvým vypredaným DVD nosičom z predvianočnej ponuky rozprávok vo väčšine nemeckých obchodov.

O tom, aký veľký vplyv má Vorlíčkova rozprávka, svedčí aj prípad zo začiatku roka, keď boli ukradnuté Popoluškine šaty z výstavy na zámku Moritzburg pri Drážďanoch, kde sa niektoré scény filmu točili. O tri mesiace neskôr organizátori dostali šaty späť v balíku bez uvedeného odosielateľa, krátko potom sa ale ku krádeži priznala tridsaťsedemročná žena zo Saska-Anhaltska. Vraj šaty vzala, pretože si chcela splniť svoj detský sen a zatancovať si v rovnakých šatách ako filmová predstaviteľka Popolušky Libuše Šafránková.

Pre zlodejku neskončil tanec v Popoluškiných šatách rozprávkovo, súd jej nakoniec uložil pokutu a nariadil jej zaplatiť výdavky za súdne konanie. Tisíce Nemcov ale budú počas tohtoročných Vianoc rovnako ako po iné roky sledovať šťastný koniec rozprávky, v ktorej si Popoluška nakoniec vezme princa.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Legenda #Tri oriešky pre Popolušku #repríza #kult

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...