Prekvapivá správa z TV JOJ: Seriál Panelák sa po 7 rokoch končí!

Sedem rokov vysielania spravila z jojkárskeho Paneláka najdlhšie vysielaný seriál na televíznych obrazovkách. Teraz je však už jasné, že tento rok sa skončí.

05.03.2015 11:01
Andrea Karnasová, Zuzana Vačková a Diana Mórová. Foto:
Panelákové "veteránky" (zľava): Andrea Karnasová, Zuzana Vačková a Diana Mórová.
debata (39)

S prekvapivou správou vyrukovala televízia JOJ vo štvrtkových vydaniach bulvárnych denníkov. „V tejto sezóne uvádzame 15. sériu Paneláku, ktorý za celých sedem rokov patrí k najúspešnejším programom na trhu. V histórii modernej slovenskej televíznej tvorby je to absolútny unikát. Našim divákom však chceme ponúknuť aj ďalšie seriály, na ktorých už pracujú rôzne tímy autorov, medzi nimi aj Andy Kraus,“ vyjadrila sa na stránke Novaseria.joj.sk Ivana Semjanová, marketingová riaditeľka TV JOJ.

„Panelák končí v čase, keď je na výslní a televízia JOJ nevylučuje, že sa o pár sezón vráti na televízne obrazovky. Hercov z Paneláku postupne oslovujeme na účinkovanie v nových formátoch, pretože sme si vedomí, že patria medzi slovenskú hereckú špičku,“ doplnila Semjanová.

Scenárista Andy Kraus s Panelákom vytvoril „kultový“ projekt v rámci slovenských televíznych obrazoviek. Hoci kvalita jednotlivých sérií kolísala a v poslednom období sa tvorcovia snažili zaujať čoraz nepravdepodob­nejšími zápletkami či pridávaním nových dejových liniek, Paneláku sa stále podarilo udržať si stabilnú divácku základňu.

Panelákové "veteránky" (zľava): Andrea...
Tvorca Paneláku Andy Kraus (v strede) s hercami...
+32Kamarátky a kolegyne z Paneláku Andrea...

V Paneláku sa objavili herecké mená ako Diana Mórová, Božidara Turzonovová, Zuzana Fialová, Mirka Partlová, Viki Ráková, Marián Miezga, Ján Koleník, Alexander Bárta či Vlado Kobielsky. Do seriálu sa tvorcom podarilo získať na epizódne hosťovanie aj známe osobnosti ako Dominiku Cibulkovú, Danielu Hantuchovú, ale aj krasokorčuliara Jevgenija Pľuščenka či speváčku Anastaciu.

Najsledovanejšími boli 5. a 6. séria v roku 2010 a najviac divákov (až 709-tisíc) si seriál pozrelo 28.12.2012. V sú­časnej sezóne sa Panelák opäť vrátil na pozíciu trhovej jednotky v čase svojho vysielania, 15. séria sa v novom slote po 21:40 hod. pohybuje na úrovni nadpriemerných výkonov.

Zaujímavosti o seriáli Panelák

  • prvá kamerová skúška bez kostýmov a scény prebehla 9. januára 2008
  • prvú sériu seriálu začala TV JOJ vysielať 18. februára 2008
  • v seriáli si zahralo okolo 700 hercov a viac ako tisíc komparzistov
  • denne sa nakrúca priemerne 10 hodín, od 7.00 hod. ráno
  • 6× do týždňa sa seriál nakrúca v ateliéri na Kolibe a 4× týždenne v exteriéroch

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #seriál #vysielanie #Panelák

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...