Herečka s Downovým syndrómom: Jej talent očaril televízny svet!

Len pred pár týždňami sa Jamie Brewer stala prvou modelkou s Downovým syndrómom, ktorá sa prešla po móle na newyorskom týždni módy. Táto dáma však má aj oveľa viac talentu, čo si už všimli aj televízni tvorcovia.

18.03.2015 16:06
debata
Herečka a aktivistka Jamie Brewer na diskusnom... Foto: SITA/AP, Danny Moloshok
Jamie Brewer Herečka a aktivistka Jamie Brewer na diskusnom stretnutí Večer so ženami z American Horror Story.

Sympatickú hnedovlásku dobre poznajú fanúšikovia seriálu American Horror Story, v rámci ktorého sa objavila v troch z doterajších štyroch sérií. Keď sa v utorok podvečer stretla so zástupcami médií a verejnosti na diskusii pod názvom Večer so ženami z American Horror Story, mnohých doslova odzbrojila svojím optimizmom, dobrou náladou a tiež odpoveďami na otázky.

Brewer už odmalička inklinovala k umeniu a vďaka rodičom navštevovala množstvo umeleckých krúžkov a aktivít pre ľudí s Downovým syndrómom. V roku 1999 začala navštevovať hodiny divadelného herectva a odvtedy sa objavila vo viacerých predstaveniach, či už komediálnych, dramatických, ale dokonca aj v skečových šou na doskách divadla Dionysos.

zväčšiť Herečka a aktivistka Jamie Brewer na diskusnom... Foto: SITA/AP, Danny Moloshok
Jamie Brewer Herečka a aktivistka Jamie Brewer na diskusnom stretnutí Večer so ženami z American Horror Story.

Televízny debut Brewerovej sa uskutočnil práve v seriáli American Horror Story a prvej sérii s podtitulom Murder House. Následne sa objavila aj v tretej sérii venovanej čarodejníckemu kultu a menšiu rolu stvárnila aj vo „štvorke“ s podtitulom Cirkus príšer. Popri televíznej práci sa však mladá usmievavá dáma angažuje aj v pomoci ďalším ľuďom so zdravotným či mentálnym postihnutím. Dokonca sa jej podarilo dohodnúť so zástupcami štátu Texas, že z oficiálnej terminológie bude vyňaté slovo „retardovaný“.

Brewer je skvelým príkladom, že aj ľudia s Downovým syndrómom sa dokážu zaradiť a plnohodnotne uplatniť v spoločnosti a ich náklonnosť k umeniu je pre nich často zároveň akousi cestou pre zaradenie sa do spoločnosti.

Brewer nie je jedinou známou osobnosťou s Downovým syndrómom, ktorej sa podarilo vo väčšom merítku presadiť. Momentálne je napríklad v centre pozornosti aj fínska punková hudobná skupina PKN (Pertti Kurikan Nimipäivät), ktorá bude zastupovať Fínsko v Eurovízii. Tvorí ju štvorica kamarátov, z ktorých traja sa narodili s Downovým syndrómom a jeden z členov mal diagnostikovanú formu autizmu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #terapia #umelec #American Horror Story #Downov syndróm #Jamie Brewer #angažovanie

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....