Vedela veľa o sexe a nebála sa spýtať! Seriálová ikona oslavuje 50-ku

Patrí pravdepodobne medzi najslávnejšie televízne hviezdy konca 90-tych rokov. Herečka Sarah Jessica Parker síce začínala s filmom, ale bol to seriál, ktorý z nej urobil miláčika miliónov.

25.03.2015 17:17
debata
Rok 1984: Herečka Sarah Jessica Parker v... Foto: © Paramount Pictures
Rok 1984: Herečka Sarah Jessica Parker Rok 1984: Herečka Sarah Jessica Parker v počiatku filmovej kariéry vo filme Prvorodený.

Reč je, samozrejme, o jej úlohe Carrie Bradshawovej – newyorskej novinárky a publicistky, ktorá svojím stĺpčekom o vzťahoch, láske či sexe pravidelne prispievala do novín a zároveň aj ona sama s trojicou najlepších kamarátok prežívala každodenné starosti a radosti vzťahového života.

Rok 1984: Herečka Sarah Jessica Parker v...
Rok 1999: Herečka Sarah Jessica Parker.
+15Rok 2001: Herečka Sarah Jessica Parker s...

Jessica Parker však svoju kariéru odštartovala už ako deväťročná, až v prvej polovici 80-tych rokov sa však objavili prvé úspechy. Filmy ako Prvorodený či Footloose jej zabezpečili popularitu u tínedžerského publika. Ďalšie úlohy veľmi neoslovili, až komédia Medové týždne vo Vegas znovu vrátili Parkerovú do svetla reflektorov a zvýšilo jej popularitu.

V 90-tych rokoch nakrútila aj snímky ako Hókus Pókus, Rapsódia v Miami, Klub odložených žien či Ed Wood. Až keď v roku 1998 nastúpila do úlohy Carrie Bradshawovej, zrodil sa nový televízny kult.

Rok 2001: Herečka Sarah Jessica Parker s... Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 2001: Herečka Sarah Jessica Parker Rok 2001: Herečka Sarah Jessica Parker s ocenením Zlatý glóbus.

Úloha priniesla rodáčke z Nelsonville štyri ceny Zlatý glóbus a tri sošky Screen Actors Guild Award. Spoločne s úspechom seriálu sa umocnila aj pozícia herečky ako ikony módy a štýlu. Rozbehla vlastné podnikanie v kozmetickom priemysle. Svoje meno prepožičala aj línii odevov a obuvi.

Po skončení seriálu z produkcie HBO netrvalo dlho a producenti potvrdili, že nakrútia film. Rozpačité recenzie na prvý diel nasledovali úplne zhrozené hodnotenia pri diele druhom. Paradoxne sa z najlepšej herečky odrazu stala najhoršia – teda aspoň podľa „akademikov“, ktorí odovzdávajú Zlaté maliny. Zatiaľ posledným filmovým projektom, v ktorom sa objavila, bola v roku 2013 snímka Lovelace – pravdivá spoveď kráľovnej porna.

Momentálne sa viac herečka sústreďuje na rodinu. Stará sa o syna Jamesa, ktorého má s manželom Matthewom Broderickom a tiež o dvojčatá Marion a Tabithu, ktoré jej vynosila náhradná matka.

Rok 2015: Herečka Sarah Jessica Parker na... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Rok 2015: Herečka Sarah Jessica Parker Rok 2015: Herečka Sarah Jessica Parker na premiére broadwayskej šou It's Only A Play.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vek #kariéra #jubileum #päťdesiatka #Sarah Jessica Parker

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...