Potvrdené! Panstvo Downton sa skončí šiestou sériou. Kvôli divákom

Celosvetovo obľúbený britský seriál Panstvo Downton po šiestej sérii skončí.

29.03.2015 10:20
Michelle Dockery Foto:
Herečka Michelle Dockery na zábere zo seriálu Panstvo Downton.
debata

Potvrdila to vo štvrtok produkčná spoločnosť Carnival Films aj televízia ITV, ktorá výpravný seriál v Británii vysiela. O konci Panstva Downton sa špekulovalo predovšetkým potom, čo odchod oznámila nedávno jedna z jeho najväčších hviezd, herečka Maggie Smith.

„Chceme zavrieť dvere Downton Abbey vo chvíli, keď sa nám zdá, že sa prirodzene a správne pretnú všetky príbehy, a vo chvíli, keď si ho fanúšikovia ešte toľko užívajú,“ povedal denníku Hollywood Reporter Gareth Neame, výkonný riaditeľ Carnival Films. Posledná séria, ktorá sa teraz natáča, bude podľa neho „plná zvratov a intríg“.

Podľa autora seriálu a scenáristu Juliana Fellowesa ani sami tvorcovia na začiatku vysielania pred šiestimi rokmi nevedeli, ako seriál skončí. Prekvapil ich vraj aj úspech seriálu. „Mysleli sme si, že to bude výborný seriál pre nedeľný večer na ITV, ale netušili sme, že sa z neho stane globálny fenomén so stovkami miliónov divákov po celom svete,“ dodal k tomu riaditeľ televízie ITV Peter Fincham.

Panstvo Downton sa odohráva vo fiktívnom šľachtickom sídle a dej sa začína v roku 1912 správou o potopení Titanicu. Seriál, ocenený Emmy i Zlatým glóbusom, sleduje osudy jednotlivých členov šľachtickej rodiny Crawleyovcov aj ich služobníctva, okrem osobných drám tiež mapuje vplyv svetových historických udalostí na chod rodiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #šiesta séria #Panstvo Downton

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...