Clarkson a Top Gear verzus BBC: Aj napriek výpovedi nové časti budú!

Predstavitelia British Broadcasting Corporation (BBC) oznámili, že odvysielajú posledné scény populárnej motoristickej relácie Top Gear s moderátorom Jeremym Clarksonom, ktorý minulý mesiac prišiel o svoje miesto po tom, ako napadol producenta Oisina Tymona.

22.04.2015 19:15
Jeremy Clarkson Foto: ,
Televízny moderátor Jeremy Clarkson na archívnom zábere.
debata

Vedúca staníc BBC Two a BBC Four Kim Shillinglaw uviedla, že hoci ide o nekompletný materiál, plánujú ho odvysielať pravdepodobne počas leta. Shillinglaw taktiež informovala, že nového moderátora programu zatiaľ nevybrali, pričom nevylúčila ani možnosť, že pôjde o ženu.

Clarkson napadol Tymona 4. marca, pretože mu producent po nakrúcaní nezabezpečil teplé jedlo. Tymon, ktorý utrpel zranenie úst, sa následne sám odviezol do nemocnice, pričom si myslel, že príde o prácu. Na moderátora preto ani nepodal oficiálnu sťažnosť vedeniu BBC. To sa o incidente dozvedelo až od samotného Clarksona, ktorého 10. marca suspendovali na neurčito, pričom pozastavili aj vysielanie Top Gearu.

Fanúšikovia relácie na toto rozhodnutie zareagovali spustením online petície, prostredníctvom ktorej žiadali Clarksonov návrat. Podpísalo ju viac než milión ľudí. Vedenie BBC taktiež spustilo vyšetrovanie, ktoré viedol riaditeľ BBC Scotland Ken McQuarrie. Ten výsledky odovzdal generálnemu riaditeľovi Tonymu Hallovi, ktorý 25. marca oznámil, že s Clarksonom pre porušenie interných predpisov neobnovia kontrakt. O niekoľko hodín neskôr dostal Hall e-mail, v ktorom sa mu vyhrážali smrťou. Clarkson uplynulý víkend prezradil, že dva dni pred napadnutím Tymona mu lekár oznámil, že má pravdepodobne rakovinu jazyka.

debata chyba
Viac na túto tému: #vysielanie #nové časti #Jeremy Clarkson #Top Gear

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...