Caitlyn Jenner o zmene pohlavia: Dnes už v tom nie sme sami

Začiatkom týždňa zaplnila titulné strany denníkov, internet po zverejnení prvej fotografie Caitlyn Jennerovej doslova explodoval. Teraz prichádza bývalý americký olympionik s dokumentárnym seriálom o svojej premene.

04.06.2015 15:08
Caitlyn Jenner Foto:
Caitlyn Jenner na zábere z dokumentu I Am Cait.
debata (1)

Slávny americký športovec a tiež celebritný otec dievčat z Jenner-Kardashianovského klanu sa rozhodol v pomerne neskorom veku pre zmenu pohlavia a ešte výraznejšie tak otvoril diskusiu o potrebách transgender osôb. V rozhovore pre magazín Vanity Fair už ako Caitlyn Jenner uviedla, že veľká vďaka za životné rozhodnutie patrí tomu, ako sa zmenil stav spoločnosti.

„Za posledných desať rokov nastal obrovský posun v chápaní týchto problémov. Pomohol k tomu aj rozvoj internetu, kde môžete vidieť ďalších ľudí riešiacich rovnaké problémy ako vy. Môžete s nimi komunikovať a pochopíte, že nie ste sami,“ uviedla Caitlyn Jenner a menovala napríklad herečku Laverne Coxovú, ktorá je tiež viditeľným príkladom akceptovania transgender osôb spoločnosťou.

Na titulnej strane magazínu Vanity Fair... Foto: SITA/AP, Annie Leibovitz
Bruce Jenner - Caitlyn Jenner Na titulnej strane magazínu Vanity Fair "debutovala" ako transgender žena Caitlyn Jennerová, pôvodne americký olympionik Bruce Jenner, ktorý je otcom a otčimom slávnych dievčat z klanu Kardashianovcov.

Jenner sa tiež vyjadrila, že v celej svojej úprimnosti verí, že jej príbeh pomôže niekomu inému. A to sa vraj môže podariť aj prostredníctvom dokumentu, ktorý v ôsmich epizódach zaznamenáva životnú, ale aj fyzickú a emocionálnu premenu 65-ročného človeka a niekdajšieho idolu Ameriky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Televízia #dokument #transgender #Caitlyn Jenner #I Am Cait

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...