Smrť Pierra Bricea oplakávajú aj filmové partnerky. Takto spomínajú!

Úmrtie francúzskeho herca Pierra Bricea, ktorý sa preslávil legendárnou rolou apačského náčelníka Vinnetoua, oplakávajú tiež herečky zo západonemeckých dobrodružných filmov natočených v 60-tych rokoch na motíve románov spisovateľa Karla Maya. Brice zomrel minulú sobotu vo veku 86 rokov.

09.06.2015 12:28
debata (5)
Herečka Karin Dor ako Ribanna a Pierre Brice,... Foto: Columbia Pictures
Karin Dor ako Ribanna a Pierre Brice Herečka Karin Dor ako Ribanna a Pierre Brice, ktorý stvárnil Vinettoua.

„Nestratila som dobrého priateľa, stratila som brata,“ vyhlásila podľa denníka Bild 74-ročná Marie Versini. Tá stvárnila Vinnetuovu krásnu sestru Nšo-či, ktorej meno znamená krásny deň. „Keď som počula správu o jeho smrti, zrútila som sa. Som stále úplne šokovaná. Pierre bol pre mňa mimoriadnym človekom. Vždy som ho obdivovala,“ povedala. Ešte predvlani spoločne s Briceom zavítala na Open Air Festival v Trutnove.

Versini sa ako Nšo-či zamilovala do Vinnetouovho priateľa a pokrvného brata Old Shatterhanda. Nšo-či ale zahynula spolu so svojím otcom a náčelníkom Inču-čunou, ich smrť mal na svedomí bandita Santer. Jeho mexickú priateľku Bellu hrala dnes 69-ročná Dunja Rajter. „Zmocnil sa ma hlboký zármutok, keď sa ku mne dostala informácia o Pierrovej smrti. Ešte celkom nedávno sme boli spolu a s jeho ženou v Chorvátsku, kde sme strávili krásne chvíle,“ povedala Rajter.

Herečka Marie Versini alias Nšo Či s hercom... Foto: Jadran Film
Marie Versini alias Nšo Či Herečka Marie Versini alias Nšo Či s hercom Lexom Barkerom, ktorý stvárnil Old Shatterhanda.

„Pierre bol veľmi príjemný a zdvorilý kolega. Bol predovšetkým veľmi zábavný a veľmi bezprostredný,“ povedala 77-ročná Karin Dor, ktorá sa ako indiánske dievča Ribanna do Winnetoua zamiluje. V Mayovej knihe však dá prednosť Old Firehandovi, ktorý je Vinnetouovým priateľom.

Ani vo filmovom spracovaní sa láska k Vinnetouovi nenaplní, lebo je nútená si vziať poručíka Merrila, aby sa ich zväzok stal symbolom priateľstva medzi belochmi a indiánmi.

Kvôli Briceovmu skonu smúti aj 71-ročná herečka Uschi Glas, ktorá hrala miešanku Apanači. „Je mi z toho naozaj veľmi smutno. Vedela som, že je chorý,“ povedala s tým, že bol športovo založený a že mohol žiť ešte desať rokov.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #úmrtie #Marie Versini #Karin Dor #Uschi Glas

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....