Koniec Hannibala sa blíži. Tvorcovia nezískali práva na slávnu agentku

Aktuálna tretia sezóna mysteriózneho kriminálneho seriálu Hannibal (2013) bude zároveň jeho poslednou v televízii NBC.

23.06.2015 19:30
Mads Mikkelsen Foto: ,
Herec Mads Mikkelsen stvárňuje postavu Hannibala Lectera v úspešnom televíznom seriáli.
debata

Záverečnú, trinástu epizódu by mali odvysielať 27. augusta. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter s tým, že podľa nemenovaných zdrojov môžu byť za týmto rozhodnutím nevysporiadané autorské práva.

Tvorca seriálu Bryan Fuller chcel totiž vo štvrtej sérii do príbehu uviesť Clarice Starling, ktorú v oscarovom Mlčaní jahniat (1991) stvárnila Jodie Foster, no nepodarilo sa mu na túto postavu získať práva. Podľa výkonnej producentky Marthy DeLaurentiis sa ale spolu s kreatívnym tímom a produkčnou spoločnosťou Gaumont International Television snažia nájsť seriálu nový domov.

V prvých dvoch sezónach najnovšieho spracovania príbehov z pera Thomasa Harrisa pracoval Hannibal Lecter, ktorého stvárňuje Mads Mikkelsen, ako uznávaný psychiater priamo v FBI. Jeho úlohou bolo pomáhať detektívovi Willovi Grahamovi (Hugh Dancy), ktorý sa dokáže vcítiť do zvrátených myslí najhorších masových vrahov a následne intuitívne rekonštruovať ich myšlienky a postupy.

Táto schopnosť ho však fyzicky a najmä psychicky vyčerpáva, preto sa jeho šéf Jack Crawford (Laurence Fishburne) rozhodol najať Hannibala, ktorý sa mal starať o Willove psychické zdravie. Doktor Lecter však vie o duševných pochodoch zločincov viac, ako ktokoľvek tuší. V tretej sérii, ktorá odštartovala 4. júna, je Hannibal po krvavom finále druhej sezóny na úteku spolu s psychiatričkou Bedeliou du Maurier v podaní Gillian Anderson.

V aktuálnej sezóne sa predstaví napríklad aj Joe Anderson, ktorý po Michaelovi Pittovi prevzal rolu sadistického boháča Masona Vergera. Viac priestoru by mala dostať spomínaná záhadná psychiatrička v podaní Gillian Anderson, ktorá sa z predstaviteľky vedľajšej postavy posunula medzi hlavné herecké obsadenie. To doplnia aj Angličan Richard Armitage, Japonka Tao Okamoto a Američanka Nina Arianda. Armitage sa predstaví ako sériový vrah Francis Dolarhyde, známy tiež pod prezývkou Zúbková víla. Okamoto, známa ako Mariko Yashida z komiksovky Wolverine (2013), stvárni tajomnú Chiyo, a Arianda si zahrá Molly, manželku špeciálneho agenta Willa Grahama. Ako pacient Bedelie du Maurier by sa mal minimálne v jednej epizóde objaviť aj Zachary Quinto. Nechýbajú ani Eddie Izzard či Laurence Fishburne.

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #NBC #seriál #Hannibal

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...