Darček k jubileu: Bohdalová skončí za múrmi blázinca v novej role

Česká herečka Jiřina Bohdalová stvárni pacientku psychiatrickej liečebne v pripravovanom projekte Českej televízie s názvom Každý milion dobrý.

15.08.2015 17:22
Jiřina Bohdalová (vľavo) a Anna Geislerová Foto:
Česká herečka Jiřina Bohdalová (vľavo) na archívnom zábere s kolegyňou Annou Geislerovou.
debata

Osemdesiatšty­riročnej držiteľke dvoch Českých levov sa tak splní sen, o ktorom sa médiám zdôverila nedávno. Bohdalová si zahrá ženu, ktorá po ťažkej autonehode prehodnotí svoj život a začne sa rozhodovať slobodne podľa svojho svedomia.

„To ju napokon paradoxne zbaví slobody. Ocitne sa na čas až za múrmi blázinca,“ priblížil titul scenárista a režisér Zdeněk Zelenka, ktorý príbeh vytvoril špeciálne pre Bohdalovú. Film totiž vzniká ako darček televízie k herečkiným budúcoročným 85. narodeninám. Z tohto dôvodu ho na ČT odvysielajú 1. mája, dva dni pred jej jubileom.

V snímke si zahrajú aj Viktor Preiss a Ondřej Vetchý. Kým Preiss stvárni advokáta hlavnej hrdinky, Vetchý sa predstaví ako jej syn. „Hoci to znie neuveriteľne, je to po prvý raz, čo sa Bohdalová a Vetchý stretnú pred kamerou. Oba sa zhodli, že taká osobná premiéra musí poriadne zazvoniť a po prvých skúškach musím povedať, že už len spôsob, akým čítali svoje roly, bol pre mňa ako autora zážitok,“ prezradil Zelenka.

„Je to vyslovene herecký film postavený na dramatických situáciách, ktoré sa točia okolo pokusu zbaviť hlavnú hrdinku svojprávnosti. Ide totiž o veľký majetok, nie milióny, ale miliardy, a taký balík peňazí už dokázal zlomiť nejeden charakter,“ vyjadril sa režisér.

Herecké obsadenie dopĺňajú Tatiana Vilhelmová, Jaromír Dulava, Jitka Smutná, Miroslav Hanuš a Zdeněk Piškula. Nakrúcanie sa začne 20. septembra a má pokračovať do 17. októbra. „Teším sa. Je to silný ľudský príbeh, aký sa môže prihodiť aj dnes. Snáď sa bude páčiť,“ povedala o snímke Bohdalová.

debata chyba
Viac na túto tému: #psychiatria #jubileum #rola #Česká televízia #Jiřina Bohdalová

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...