Film Duch vznikol pred štvrťstoročím! Kto mal pôvodne hrať Sama a Molly?

Niekoľko hercov úlohu v Duchovi odmietlo. Napokon sa šťastie usmialo na Patricka Swayzeho.

13.10.2015 10:00
Demi Moore  a Patrick Swayze Foto:
Demi Moore a Patrick Swayze ako Molly a sam vo filme Duch.
debata

Pred dvadsiatimi piatimi rokmi sa na plátna kín dostal dnes už kultový film pre zamilovaných, Duch. V roku 1990 mala Demi Moore 27 rokov a jej filmový kolega, Patrick Swayze, presne o desať viac. Tu je niekoľko faktov o nesmrteľnej snímke, ktorá v zárobkoch dokonca prevalcovala aj slávnu Pretty Woman.

Pre úlohu Molly tvorcovia zvažovali Michelle Pfeiffer aj Nicole Kidman.

Film vznikol v roku 1990, rovnako ako ďalší hit, Pretty Woman. V roku 1990 zarobil Duch celosvetovo 475 miliónov euro, film Pretty Woman obsadil v tržbách až tretie miesto.

27-ročná Demi Moore na kastingu zabodovala aj tým, že sa dokázala pred kamerami rozplakať spôsobom, akoby plač ovládala „na spínač“.

Tvorcovia dokonca zvažovali, že do úlohy Sama obsadia vtedajšieho manžela Demi Moore, Brucea Willisa. On ale úlohu odmietol, podobne ako iné mužské hviezdy Hollywoodu, medzi nimi aj Johnny Depp či Mel Gibson.

Patrick Swayze zapôsobil na scenáristu Brucea Joela Rubima počas rozhovoru, keď začal rozprávať o svojom zosnulom otcovi.

Spomínaný scenárista si najviac zgustol na postave Ody Mae Brownovej, ktorú napokon hrala Whoopi Goldberg. Práve ju do snímky odporučil Patrick Swayze.

Horúca scéna z úvodu filmu, ktorá sa začína v momente, kedy Sam a Molly spoločne sedia za hrnčiarskym kruhom, bola pre Swayzeho najvzrušujúcejšou scénou jeho hereckej kariéry.

Patrick Swayze aj herec Vincent Sciavelli, ktorý stvárňoval nepríjemného ducha v metre, zomreli ako 57-roční na rakovinu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Demi Moore #Patrick Swayze #Duch

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...