Internetová senzácia Evelyn má vlastný sitkom. Herci hrajú druhé husle

Televízia Joj zaradí od stredy do vysielania desaťdielny sitkom Svet podľa Evelyn v hlavnej úlohe s internetovou komičkou Evou Kramerovou pôsobiacou na sociálnych sieťach pod menom Evelyn.

14.10.2015 12:40
Evelyn dostala vlastný sitkom. Foto:
Evelyn dostala vlastný sitkom.
debata

Nový formát v réžii Kristíny Cibulkovej bude čiastočne improvizovaný. Na jeho vzniku sa okrem režisérky a samotnej komičky podieľal aj scenárista a dramaturg Stano Guštafík.

Svet podľa Evelyn vznikol podľa slov Cibuľkovej celkom nečakane. „Vzniklo to strašne spontánne. Evelyn som vôbec nepoznala, nepoznala som ani jej videá, ale stalo sa, že mi niekto na narodeniny poslal jej výstup, kde sa teší zo svojej 25-ky a od nadšenia to prechádza k tomu, že plače, že už za chvíľu zomrie. Tak som sa veľmi pobavila a asi to bol osud, ale na druhý deň som prišla do televízie a náš programový riaditeľ ma zavolal do kancelárie, kde sedela Evelyn. Zoznámil nás a povedal mi, že mi dáva voľnú ruku a že s ňou mám niečo vymyslieť,“ povedala v rozhovore režisérka.

Evelyn dostala vlastný sitkom. Zahrali si v ňom... Foto: TV JOJ
Evelyn dostala vlastný sitkom. Evelyn dostala vlastný sitkom. Zahrali si v ňom aj známe slovenské tváre.

Komička, ktorá hrá v sitkome samu seba, zdieľa so svojimi priateľmi hercom Števom, majiteľkou svadobného salónu Barbie a naivnou Alicou v siedmom mesiaci tehotenstva, všetky svoje starosti a radosti. Ako každé dievča v jej veku, aj Evelyn sa usiluje postaviť na vlastné nohy a získať partnera svojich snov. Jej snaha však nie vždy končí zdarne a je poprepletaná mnohými komickými situáciami.

Každá časť prinesie samostatný príbeh. Diváci sa stanú svedkami komičkiných odvážnych pokusov o dokonalé rande, Evelyn im dá návod, ako zbaliť boháča, môžu sa inšpirovať jej bojom s nadváhou či radami smerujúcimi k získaniu práce snov. „Pre mňa bola vždy taká autorská a už aj režisérska méta urobiť naozaj sitkom. Sitkom, ktorý nestavia na tom, že herci hyperbolizujú to, čo hrajú alebo že tam vznikajú situácie, ktoré sú úplne mimo realitu, ale naopak taký, v ktorom sú jednotlivé situácie postavené na prirodzenom herectve a ten humor je hlavne v situáciách a v dialógoch. V sitkome sa musí strašne veľa rozprávať. A to sa nám, myslím, podarilo,“ poznamenala spokojná režisérka.

Vo Svete podľa Evelyn, ktorého jeden diel potrvá 35 minút, si po boku známej komičky zahrajú Štefan Martinovič, Kristína Farkašová, Zuzana Porubjaková a Jozef Vajda. V každej časti sa zároveň objaví niektorá zo slovenských celebrít.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Joj #sitkom #Svet podľa Evelyn #Eva Kramerová #Evelyn

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...