Falošný Jim Carrey na cenách Český lev? Takto to celé bolo!

Po deviatich mesiacoch sa ľudia môžu dozvedieť, ako sa na tohtoročné udeľovanie Českých levov do priameho televízneho prenosu dostal falošný americký herec Jim Carrey.

13.11.2015 12:44
Falošný Jim Carrey alias Kamil Bartošek kráča... Foto:
Falošný Jim Carrey alias Kamil Bartošek kráča na vyhlásenie cien Český lev.
debata

Mystifikátori v internetovej televízii Stream.cz odhalili, ako podvod zorganizovali. Dvadsaťminútová relácia za jediný deň nazbierala vyše 600-tisíc zhliadnutí. Česká televízia a usporiadatelia filmových cien sa nechcú k záležitosti už viac vyjadrovať.

Ceny Českej filmovej a televíznej akadémie Český lev sa tento rok odovzdávali 21. februára v Rudolfíne. Ceremoniál vysielala v priamom prenose Česká televízia. Na pódium vystúpil muž, ktorého moderátorka predstavila ako amerického komika Jima Carreyho. Vystrelil konfety a odišiel. Diváci spochybňovali, že to bola americká hviezda. Usporiadatelia ale tvrdili, že sa o hollywoodsku star jednalo. Až neskôr priznali, že to Carrey nebol a sami sa stali obeťou podvodu. Slávny herec bol v tom čase v Los Angeles.

„Dostať sa na Českého leva nie je jednoduché, keď nepríde pozvánka. Keď ste nič nenatočili a nie ste poriadna hviezda, zostáva jedna možnosť – byť megahviezda, pretože tá sa môže pozvať, kam chce,“ hovorí v úvode svojej relácie One Man Show moderátor a vloger Kamil Bartošek alias Kazma, ktorý za podvodom stojí. Neskôr podotýka, že „idú dostať obyčajného človeka do priameho prenosu verejnoprávnej televízie v tom najpompéznejšom okamihu“.

Česká televízia sa k záležitosti nechce ďalej vyjadrovať. „Za nás nie je naozaj čo komentovať,“ napísala ČTK v textovej správe hovorkyňa televízie Alžbeta Plívová. Podobne reagovala aj zástupkyňa usporiadateľov Nikola Lőrinczová. „K tejto udalosti sa Česká filmová a televízna akadémia už nebude vyjadrovať,“ uviedla.

Prípravy na rudolfínsky podfuk trvali vyše mesiaca. Kazma a jeho tím sa dali dokopy s produkčnou spoločnosťou, ktorá v Česku pracuje na zahraničných reklamách. Firma mala predstierať, že Carrey v Prahe nakrúca spot. Falošný producent usporiadateľa Českých levov informoval o tom, že je hviezda v Prahe a mohla by sa prípadne na udeľovaní cien zúčastniť. Upozornila, že všetko ale musí zostať v utajení.

V bulvári sa potom „náhodou“ objavili komikove snímky pri prechádzke na Malej Strane, v počítači stačilo len upraviť tvár. Spriatelení moderátori v rádiách zas do éteru vypustili správu, že herca videli v pražských uličkách.

Postup „komikovho“ tímu bol podobný ako pri návštevách iných hviezd. Usporiadatelia Českých levov potom ponúkli, že program večera Carreymu prispôsobia. Dostali aj číslo na hercovho falošného agenta. Komik mal lóžu. Do Rudolfina nepravá star, ktorú namaskovali profesionálni maskéri, prešla po červenom koberci okolo objektívov kamier a bleskov fotoaparátov. Na pódiu pobudla pár sekúnd. Celá skupina potom rýchlo zmizla zadným vchodom. „Chceli sme ukázať, kam až je možné zájsť,“ hovorí Kazma.

O podvode informovali aj zahraničné médiá. Objavili sa v nich tiež paródie scénky s vystrelením konfiet. Podľa podfukárov sa o „svojom“ pražskom vystúpení na Twitteri zmienil tiež samotný Jim Carrey.

debata chyba
Viac na túto tému: #odhalenie #podvod #Jim Carrey #Český lev #Kazma #mystifikátor

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...