Juraj Slezáček na krste svojej knihy chýbal, hostí dojala Studenková

Obľúbený herec vydal knihu o svojom živote, jeho kolegovia z divadla či televízie v nej nechýbajú.

02.12.2015 10:30
Kamila Magálová a Zdena Studenková Foto:
Kamila Magálová a Zdena Studenková na krste knihy Ako sa stať celebritou.
debata

Zdena Studenková, Kamila Magálová, František Kovár, Oldo Hlaváček či Ján Koleník – tí všetci prišli v utorok podvečer podporiť svojho hereckého kolegu Juraja Slezáčka, ktorý sa rozhodol vydať khihu o svojom živote, hereckom aj súkromnom, s názvom Ako sa stať celebritou. Sám hlavný protagonista krstu však na podujatí chýbal. Zdravotný stav mu to neumožnil, od nedele je obľúbený herec opäť hospitalizovaný v jednej z bratislavských nemocníc.

Mária Kráľovičová a Alena Chudíková na krste...
Herci pokrstili knihu o živote Juraja Slezáčka,...
+3Kamila Magálová a Zdena Studenková na krste...

Na svojho kolegu, s ktorým okrem inéhého hrala 26 divadelných sezón v komédii Chrobák v hlave, si na krste zaspomínala Zdena Studenková. „Je to jeden z mojich najmilovanejších kolegov. Naozaj, nikto v divadle nevládne takým darom kometovať všetky udalosti s humorom a iróniou ako náš Slezi. Má rozum fiškála, po svojom oteckovi, ale srdce a dušu umelca,“ povedala Studenková.

Herci pokrstili knihu o živote Juraja Slezáčka,... Foto: Ikar
slez 37 Herci pokrstili knihu o živote Juraja Slezáčka, Ako sa stať celebritou.

Na svojho niekdajšieho profesora a neskôr seriálového kolegu si zaspomínal aj Andy Kraus. „Môj vzťah s Jurajom Slezáčkom sa nezačal nakrúcaním Paneláku, ale už roky predtým, keď som sa dostal na VŠMU. Mojimi ročníkovými pedagógmi boli Paľko Mikulík, Božidara Turzonovová a Juraj Slezáčk. A vtedy by mi skutočne ani vo sne nenapadlo, že raz príde deň, kedy ja budem písať scenáre, v ktorých bude Juraj hrať,“ prezradil Andy Kraus a dodal: „Prvý deň nakrúcania Paneléku mal Juraj narodeniny. A tak sa práca na seriáli začala veselo, Jurajovou párty, čo bol skvelý štart Paneláku.“

Juraj Slezáček sa svojej profesii venuje vyše päťdesiat rokov,  v divadle, te­levízii a rozhlase odohral desiatky úloh. Dlhé roky ako riaditeľ viedol Činohru Slovenského národného divadla, učil na Vysokej škole múzických umení, stal sa aj dekanom fakulty. V závere jeho hereckej kariéry ho Andy Kraus obsadil do seriálu Panelák, kde vytvoril svojrázny manželský pár s herečkou Božidarou Turzonovovou. Napriek tomu, že mu diagnostikovali zákerné ochorenie, stále účinkuje v mimoriadne úspešnej komédii Chrobák v hlave.

Juraj Slezáčka a jeho manželka zo seriálu... Foto: TV JOJ
Juraj Slezáček a Božidara Turzonovová Juraj Slezáčka a jeho manželka zo seriálu Panelák, herečka Božidara Turzonovová. Na krste knihy obaja chýbali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krst #Zdena Studenková #Juraj Slezáček #Ako sa stať celebritou

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...