Omyl počas Miss Universe baví sociálne siete! Išlo o reklamu?

Sociálne siete začali okamžite po nešťastnej voľbe Miss Universe špekulovať, o čo vlastne počas prenosu išlo.

21.12.2015 17:00
Miss Universe Pageant Foto: ,
Predošlá Miss Universe Paulina Vega (v strede) musela vziať korunku Miss Kolumbia (vľavo) a dať ju na hlavu Miss Filipín (vpravo).
debata

Kto je najviac nenávideným mužom v Kolumbii? Moderátor súťaže Miss Universe 2015, Steve Harvey, zhodujú sa užívatelia sociálnych sietí. Ten v nedeľu omylom vyhlásil zlú víťazku prestížnej súťaže.

Zaskočená Miss Kolumbia musela prenechať korunku zástupkyni Filipín, ktorá tak podľa fanúšikov „prišla o svoju chvíľku slávy“. „Mám pocit, že ona aj naše krajiny boli okradnuté o víťazný okamih, je to hanba,“ píše jeden z užívateľov facebooku. Na internete sa ale tiež objavili špekulácie, že celá scénka bola len vopred pripraveným marketingovým ťa­hom.

Pri vrcholnom okamihu súťaže, kedy sa obe dievčatá držali za ruky v očakávaní mena víťazky, sa Harvey pomýlil a za novú kráľovnú krásy označil Kolumbijčanku Ariadnu Gutiérrezovú. Potom ale musel priznať, že prišlo k omylu a za víťazku vymenoval Piu Alonzo Wurtzbachovú z Filipín. Za prešľap sa ospravedlnil. „Cítim sa strašne,“ uviedol vo svojom Twitteri Harvey, ktorý sa stal okamžite terčom vtipov.

Mnoho ľudí ale celú záležitosť „prešlo“ s tým, že chyby sa jednoducho stávajú. „Mýliť sa je ľudské, odpúšťať božské,“ napísal moderátorovi jeden z užívateľov.

Ďalšie odkazy vyzývali k tomu, aby sa ľudia chovali dospelo a prestali posielať moderátorovi nenávistné komentáre. „Živý prenos v sebe nesie riziko ľudskej chyby,“ uviedlo vo vyhlásení vedenie Miss Universe, ktoré sa obom ženám, ich rodinám i priaznivcom ospravedlnilo.

Miss Filipín  Pia Alonzo Wurtzbach sa stala...
Zľava: Miss USA Olivia Jordan, Miss Kolumbia...
+9Moderátor Steve Harvey omylom vyhlásil za Miss...

Ďalšia pisateľka na Twitteri je presvedčená, že incident bol len vopred naplánovaným marketingovým ťahom, pretože „inak by sa na to nikto nepozeral“. Aj podľa amerického denníka The Washington Post bola scénka „možno až priveľmi dokonalá“. „Nie som priaznivcom konšpiračných teórií, ale toto smrdí,“ uviedol na svojom facebooku televízny moderátor Raoul Martinez. Podľa neho išlo o reklamu, pretože inak by o Miss Universe „nikto, ale naozaj nikto nehovoril“. „Zaručujem vám, že za to Harvey dostal zaplatené,“ usudzuje ďalší pisateľ na Twitteri.

Mnoho užívateľov internetu sa navyše domnieva, že moderátor sa nemohol len tak pomýliť, pretože na kartičke s menami prvých troch dievčat bolo pri víťazke jasne a graficky zrozumiteľne napísané „Filipíny“.

Niektorí dokonca usudzujú, že v udalosti má prsty americký prezidentský kandidát a miliardár Donald Trump, ktorému súťaž donedávna patrila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #omyl #Miss Universe #sociálne siete #moderátor

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...