Hollywoodska stávka na istotu? Najviac zarobí štúdiám Chris Evans

Najziskovejším hollywoodskym hercom je podľa magazínu Forbes Chris Evans.

25.12.2015 12:30
Chris Evans Foto: ,
Herec Chris Evans na archívnej snímke.
debata

Za každý dolár, ktorý mu filmové štúdiá zaplatili za ostatné tri snímky, sa im totiž vrátilo v priemere 181,80 dolára. Prvenstvo v rebríčku sa 34-ročnému rodákovi z Sudbury v Massachusetts podarilo dosiahnuť najmä vďaka stvárneniu Kapitána Ameriku, ktorého si zahral vo filmoch Captain America: Zimný vojak (2014) a Avengers 2: Vek Ultrona (2015).

Redaktori spomínaného magazínu brali do úvahy posledné tri snímky každého z hercov a herečiek, ktoré mali premiéru pred júnom 2015. Nebrali však do úvahy animované filmy, snímky, v ktorých dotyční herci stvárnili iba malé úlohy, alebo filmy, ktoré premietali v menej než 2000 kinách. Do zoznamu sa dostali spravidla tie hviezdy, ktoré majú relatívne malé platy a účinkujú v mimoriadne ziskových snímkach.

Na druhej priečke sa umiestnila Mila Kunis s návratnosťou 87,30 dolára za každý vyplatený dolár. Za ňou nasleduje Scarlett Johansson (84,90 dolára za každý vyplatený dolár), ktorá sa predstavila v rovnakých filmoch ako Chris Evans. Štvrtá je Gwyneth Paltrow (82,90 dolára za každý vyplatený dolár).

Prvú päťku uzatvára minuloročná držiteľka prvenstva Emma Stone s návratnosťou 54 dolárov na každý vyplatený dolár. Za predošlé sledované obdobie pritom filmy 27-ročnej rodáčky z mesta Scottsdale v Arizone vrátili filmovým štúdiám 61,45 dolára za každý dolár, ktorý jej vyplatili. Ako tiež Forbes upozornil, prevažné zastúpenie herečiek v prvej päťke je dôsledkom platovej nerovnosti medzi pohlaviami v Hollywoode.

Do rebríčka najziskovejších hollywoodskych hercov sa dostala aj ďalšia tvár filmov z dielne spoločnosti Marvel Chris Hemsworth. Predstaviteľ Thora obsadil šiestu priečku s návratnosťou 42,10 dolára na každý vyplatený dolár.

Do prvej desiatky sa dostali aj Vin Diesel (40,30 dolára za každý vyplatený dolár) a Jennifer Lawrence (39,10 dolára za každý vyplatený dolár), ktorú Forbes tento rok označil za najlepšie zarábajúcu herečku. Deviaty je Mark Wahlberg (37,90 dolára za každý vyplatený dolár) a prvú desiatku uzatvára Dwayne Johnson známy ako The Rock (28,10 dolára za každý vyplatený dolár).

Rebríček najziskovejších hercov a herečiek podľa magazínu Forbes:

  1. Chris Evans – za každý vyplatený dolár návratnosť 181,80 dolára
  2. Mila Kunis – za každý vyplatený dolár návratnosť 87,30 dolára
  3. Scarlett Johansson – za každý vyplatený dolár návratnosť 84,90 dolára
  4. Gwyneth Paltrow – za každý vyplatený dolár návratnosť 82,90 dolára
  5. Emma Stone – za každý vyplatený dolár návratnosť 54 dolárov
  6. Chris Hemsworth – za každý vyplatený dolár návratnosť 42,10 dolára
  7. Vin Diesel – za každý vyplatený dolár návratnosť 40,30 dolára
  8. Jennifer Lawrence – za každý vyplatený dolár návratnosť 39,10 dolára
  9. Mark Wahlberg – za každý vyplatený dolár návratnosť 37,90 dolára
  10. Dwayne „The Rock“ Johnson – za každý vyplatený dolár návratnosť 28,10 dolára

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zisk #film #Chris Evans #tržby #nakrúcanie #honorár #Štúdio

+ Spánok je dôležitý a vy ho máte príliš málo, tak zostaňte v posteli.
Nenechávajte rozhodnutie len na svojich...

+ Zbytočný stres a napätie môže spôsobovať trvalú nervozitu a strach.
Vhodný čas na prehodnotenie dlhodobých...