Najmilovanejší detektív slovenských divákov oslavuje: Má už 60!

Amerického herca Davida Carusa, ktorý 7. januára oslávil šesťdesiatku, najviac preslávila úloha detektíva Horácia Canea zo seriálu CSI: Kriminálka Miami.

08.01.2016 00:03
debata
Americký herec David Caruso na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, LIONEL CIRONNEAU
David Caruso Americký herec David Caruso na archívnom zábere.

Nekompromisného detektíva so žiarivo červenou šticou hral Caruso v rokoch 2002 až 2012 a vrátil sa vďaka nemu do prvej ligy televíznych hercov. Veľkú popularitu si vďaka tejto úlohe získal aj medzi slovenskými divákmi.

Na obrazovke pritom Caruso pvýkrát zažiaril už v polovici 90. rokov ako detektív John Kelly v seriáli Polícia New York, potom ale prišiel pád do zabudnutia.

Herec, ktorému táto úloha vyniesla aj Zlatý glóbus, sa totiž rozhodol skúsiť šťastie skôr na filmovom plátne. „Až potom som pochopil, aké dlhé prsty televízny producenti majú. Urobili všetko pre to, aby som si pri filme ani neškrtol,“ spomínal na dobu, keď o prácu naozaj mal núdzu.

K výraznejším rolám sa dostal len v kriminálke Bozk smrti a dráme Jade, obe sa ale na plátna kín dostali ešte v roku 1995. Potom nastalo sedem rokov pretĺkania sa, než prišla jeho životná rola Horácia Canea.

Caruso sa narodil v New Yorku, ryšavú hrivu zdedil po írskej matke. Skúšal rôzne práce, s filmom sa dostal do kontaktu ako uvádzač v kine, kde si ho všimli hľadači talentov. V 80. rokoch sa objavil v detektívnom seriáli Policajti z Hill Street, malú úlohu mal v prvom diele Ramba alebo filme Hudson Hawk.

V osobnom živote je vraj po svojom talianskom otcovi, zlé jazyky Carusa opisujú ako „sériového sukničkára so slabosťou pre snedé ženy s dlhými tmavými vlasmi“. Bol trikrát ženatý a má tri deti.

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #jubileum #šesťdesiatka #David Caruso

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...