Česko Slovenská SuperStar nie je hokej

Už teraz je jasné, že Česko Slovenská Superstar nesplnila počiatočné "hrôzostrašné" scenáre, že sa zmení na boj medzi Čechmi a Slovákmi, podobne ako je to pri hokeji.

12.12.2009 07:00
Miro Šmajda
Slovák Miro Šmajda tiež bojuje vo finálovej trojke Česko Slovenskej Superstar.
debata

V top trojke finalistov, ktorá sa zajtra predstaví, sú totiž dvaja zástupcovia Slovenska – Dominika Stará a Miroslav Šmajda a jeden Čech – Martin Chodúr. Slováci majú teda dvojtretinovú šancu na celkové víťazstvo v súťaži.

„Spoločný česko-slovenský systém hlasovania je vyrovnaný. Veď ak by to tak nebolo, nevypadávali by českí súťažiaci,“ povedal režisér projektu Peter Núňez v nedávnom rozhovore pre Pravdu. A hoci tomu na začiatku nikto neveril, potvrdilo sa, že českí ani slovenskí fanúšikovia nezatiahli do šou vlastenecké maniere.

„Bola by veľká hanba, keby vyhral niekto, kto bude zlý, len preto, že je Čech alebo Slovák. No bude úžasné, ak vyhrá niekto bez ohľadu na občianstvo preto, že bude naozaj dobrý,“ hovoril pri vyhlásení novej série speváckej šou porotca Pavol Habera. Dúfal, že fanúšikovia na oboch stranách hraníc odsunú hokejové predsudky. A to sa aj splnilo.

V pondelok po rozhodnutí bude jasné, či sa vo finálovom súboji v nedeľu o týždeň stretnú dvaja Slováci, alebo jeden Slovák a jeden Čech. Špeciálnym hosťom nedeľného večera bude Richard Müller. ktorý sa predstaví so svojou novinkou s názvom Už, ktorej autorom hudby aj textu je on sám. Na skladbe spolupracoval s Tomášom Zubákom a Petrom Grausom, s ktorými pred desiatimi rokmi nahral kontroverznú skladbu Nahý.

O tom, že medzi finalistami nebudú robiť nijaké rozdiely, sa tvorcovia šou rozhodli iba deň pred prvým finálovým večerom. Keď sa v šou nečakane zmenili pravidlá, zdvihla sa vlna nepokoja. Najmä medzi Slovákmi. Padla totiž pôvodná idea, že prvé dve kolá opustí jeden Slovák a jeden Čech. A finalisti začali vypadávať iba na základe počtu esemeskových hlasov.

Hneď po prvom večere dostali čierneho Petra dvaja slovenskí speváci. „Veď Čechov môže hlasovať 10 miliónov a Slovákov o polovicu menej,“ ohradil sa vypadnutý Thomas Puskailer. A spolu s vyradenou Nikoletou Balogovou to považovali za nespravodlivosť. Tvorcovia však tvrdili, že počet obyvateľov pri hlasovaní nezaváži. A to sa potvrdilo, keď zo súťaže postupne vypadávali aj české talenty.

Najväčším favoritom na titul a výhru 100-tisíc eur stále zostáva český reprezentant Martin Chodúr. Pred dvoma týždňami dokonca získal ocenenie objav roka na Českom Slávikovi. Ale už zopár dní sa na neho valí kritika. Porota pre neho už nenachádza len pochvalné slová a do boja s ním sa pustili aj bulvárne médiá. Pre tipujúcich v stávkových kanceláriách je však stále jednotkou.

debata chyba

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...