Hrať sa na Slovensku na femme fatale je smiešne, tvrdí Pauhofová

Slovenská herečka Táňa Pauhofová našla vzor v Líde Baarovej, ktorú stvárnila na filmovom plátne.

26.01.2016 00:00
Táňa Pauhofová Foto:
Táňa Pauhofová a Gedeon Burkhard vo filme Lída Baarová.
debata (6)

Napriek silnej inšpirácii si však nemyslí, že ide o jej životnú rolu. „Môžem byť len rada, keď sa niečo z Lídy vo mne uložilo a ukladá, no zatiaľ som nemala platformu, na ktorej by sa to dalo využiť. Zároveň, hrať sa u nás na Slovensku na nejakú divu alebo femme fatale je, aspoň z môjho pohľadu, zatiaľ trosku smiešne. Snažím sa ale inšpirovať tou ženskosťou, ktorú tá postava v sebe má. Dúfam, že sa to ukladá a z toho podvedomého sa to raz stane aj vedomé,“ povedala v rozhovore.

Pred premiérou snímky o Baarovej mala vraj Pauhofová veľkú trému. „Ešte nikdy som sa tak nebála ako vtedy, prvýkrát som mala pri premiére strašný strach. Od začiatku natáčania mám totiž pocit veľkej zodpovednosti a nebola som pripravená na to, čo ma čaká. Pretože jedna vec je vytvoriť si fiktívnu postavu, no druhá hrať niekoho, koho národ veľmi dobre pozná alebo myslí si, že pozná a tým pádom majú na ňu názor a vedia, kto a ako to má hrať,“ poznamenala 32-ročná Bratislavčanka, ktorá vníma obdobie prvej republiky za herecky veľmi zaujímavé.

„Myslím, že vtedy, keď sa postavili Barrandovské ateliéry, celkovo hercov a ich prácu vnímali úplne inak ako teraz. Vtedy podľa mňa bol na to umenie čas a všetci žili v takej tvorivej komunite a celkom inak spolu zdieľali. A to mi príde úplne krásne,“ dodala.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #Táňa Pauhofová #inšpirácia #Lída Baarová #diva

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...