Nové Akty X priniesli sklamanie! Agenti sú slabí, scenár ešte viac

Na obrazovky televízie Fox sa v nedeľu vrátil po mnohoročnej prestávke sci-fi seriál Akty X.

25.01.2016 14:15
David Duchovny ako Fox Mulder a Gillian... Foto: ,
Herecká dvojica David Duchovny ako Fox Mulder a Gillian Anderson ako Dana Scullyová na zábere z novej epizódy seriálu Akty X.
debata

Podľa recenzentov je prvá zo šiestich nových častí ďaleko za úspešnými epizódami z minulých rokov, avšak ďalšie diely vraj sľubujú lepší obsah.

Diel My Struggle, ktorý je prvý z novej šestice, podľa serveru VF Hollywood ponúkol neprehľadnú zápletku aj pochybné špeciálne efekty. Nepresvedčiví zostali David Duchovny a jeho partnerka Gillian Anderson v roliach agentov Muldera a Scullyovej a obsadenie Joela McHalea je očividnou chybou. The Struggle je dielom Crisa Cartera, ktorý bol tiež režisérom.

Už ďalší diel Founder's Mutation je vraj ale prísľubom návratu k pôvodnej kvalite. Na scenári sa podieľal scenárista James Wong, čo je podľa kritikov dôvodom k obnove dôvery v kvalitnú seriálovú tvorbu. Founder's Mutation sa síce nemôže merať s minulými dielmi napísaným Wongom, avšak v porovnaní s My Struggle to bude návrat k lepšiemu.

Herecká dvojica David Duchovny a Gillian... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
David Duchovny a Gillian Anderson Herecká dvojica David Duchovny a Gillian Anderson na stretnutí s médiami pri propagácii nových epizód seriálu Akty X.

Fanúšikov, ktorí vydržia až do tretej epizódy, potom čaká skutočná lahôdka v podobe dielu Mulder & Scully Meet the Were-Monster. Scenárista a režisér Darin Morgan, ktorý stál za niekoľkými úspešnými epizódami, umožní divákom znovu prežiť radosť z paranormálnych javov. Anderson aj Duchovny sú znovu v pohode. Aj keď sa Duchovny v minulosti netajil tým, že nie všetky Morganove scenáre sa mu pozdávajú, rolí sa zhostil vždy s horlivosťou. V treťom diele sa znovu vtipkuje a diváci si budú môcť pripomenúť, aké zábavné môžu Akty X byť.

Čo ponúknu posledné tri diely, zatiaľ nevedia ani kritici. Isté je len to, že za štvrtým dielom bude Morganov starší brat Glen, ale v piatom a šiestom dieli sa vracia Chris Carter, ktorému malý priestor krátkych epizód nesvedčí.

Posledný diel nesie názov My Struggle II a spolu s návratom Joela McHalea vzbudzuje obavy z neblahého dojmu, aký vyvolala úvodný epizóda.

Seriál Akty X s viac než 200 dielmi sa vysielal v rokoch 1993 až 2002 a dostal 16 cien Emmy a päť Zlatých glóbusov. S úspechom sa tento kultový seriál vysielal aj na Slovensku.

debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #návrat #Akty X #Gillian Anderson #David Duchovny #slabý

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...