Najväčšia fóbia a Vica Kerekes ju prekonala! Našla vášeň k lezeniu?

Slovenská herečka s maďarskými koreňmi Vica Kerekes musela pri nakrúcaní snímky Tenkrát v ráji o horolezeckej legende Josefovi Smítkovi viackrát prekonať strach z výšok. Film totiž točili priamo na skalách vo Vysokých Tatrách.

28.01.2016 00:00
Vica Kerekes Foto:
Herečka Vica Kerekes.
debata

„Na začiatku točenia som bola úplne v strese. Celý film je totiž o vášni k lezeniu a ja som mala stvárniť jednu známu spisovateľku – horolezkyňu tej doby, pričom som po skalách nikdy nelozila. Na túry sme chodili od detstva, mali sme chatku vo Vysokých Tatrách, ale po skalách som nelozila,“ povedala Kerekes.

Počas nakrúcania vraj hlavným predstaviteľom nič neodpustili. „Mali sme síce po ruke dablérov, no aj my sme museli na tie skaly ísť. Tvorcovia nechceli naše herecké akcie točiť mimo reálneho prostredia, takže nás museli nejako dostať hore, no a ono to nebolo, že by prišla zrazu po mňa helikoptéra alebo by som sa zviezla lanovkou alebo zavesila na horolezca, ktorý tam s nami bol. Nie, musela som sa hore sama vyšplhať a mala som len jeden deň na to, aby som sa pripravila. Bolo to strašné," zaspomínala si príťažlivá herečka.

"Hneď prvý deň ma nechali zlaniť asi päťdesiat metrov vysokú skalu. Tridsaťštyri rokov som bola zvyknutá, že mám pod nohami zem, takže to bolo pre mňa nesmierne náročné, hlavne pre dušu. A neskôr už išlo aj o techniku. Keďže ona bola najlepšia horolezkyňa, tak som to zas nemohla robiť ako amatér. Prvý deň som zo seba vykričala asi všetky maďarské nadávky, taký som mala strach. Potom som to nejako prekonala a povedala som si, že veď všetci musíme nejako zomrieť, tak nech aspoň zomriem pri tom, čo mám rada – pri točení,“ zasmiala sa atraktívna rodáčka z Fiľakova.

Film Tenkrát v ráji by sa mal v kinách objaviť na jar. Známa herečka sa v ňom predstaví po boku vodného slalomára Vavřinca Hradilka.

debata chyba
Viac na túto tému: #strach #Vysoké Tatry #nakrúcanie #Vica Kerekes #výška

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...