Krásna Lily James v britskej klasike: Najprv to nedokázala predýchať!

Herečka Lily James má na úlohy svetoznámych žien celkom šťastie. Vo svete ju preslávila rozprávkovú Popolušku a teraz siaha na klasiku romantickej literatúry - Elizabeth Bennetovú.

30.01.2016 14:40
debata
Herečka Lily James v kreácii Galvan predstavila... Foto: SITA/AP, Andy Kropa
Lily James Herečka Lily James v kreácii Galvan predstavila film Pýcha a predsudok a zombies.

Hrdinku slávneho románu Pýcha a predsudok od Jane Austenovej však 26-ročná kráska nestvárni v klasickej verzii, ale v modernom a trochu netradičnom filme s hororovými prvkami. Do prostredia začiatku 19. storočia v Anglicku, kde sa príbeh odohráva, totiž pribudnú živé mŕtvoly.

James priznala, že keď prvýkrát dostala scenár, cítila sa trochu nesvoja. „Na začiatku som sa cítila trochu zmätená,“ vyhlásila počas návštevy americkej rannej šou Good Morning America. „Milujem Jane Austenovú. Som Angličanka a je to pre mňa niečo nepoškvrniteľné. Niečo, na čo sa nesiaha. Cítila som sa trochu pobúrená a hovorila si, nemôžete predsa do toho príbehu dať zombíkov,“ pokračovala herečka.

Potom si však prečítala celú knihu, ktorá je vlastne upravenou Austenovej verziou po zásahu Setha Grahame-Smitha. „A prišla som tomu na chuť,“ vyhlásila s úsmevom James. „Úplne som sa do toho zamilovala. Nejako to skrátka zafungovalo,“ doplnila.

V novom filme teda diváci uvidia Elizabeth Bennetovú a jej sestry bojovať o lásku, ale tiež ako akčné hrdinky, ktoré sa neboja popasovať sa so živými mŕtvolami. Okrem Jamesovej sa v príbehu objavia aj herečky Bella Heathcote a Suki Waterhouse či herci Jack Huston a Matt Smith.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lily James #Pýcha a predsudok a zombies #Elizabeth Bennet

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...