Halle Berry o bojkote: Srdce mi krváca, dnešné filmy nie sú pravdivé

Americký filmový priemysel ešte stále ovláda jedna téma - otázka diverzity a zastúpenie afroamerických hercov. Po tom, čo niektorí herci vyhlásili bojkot oscarového ceremoniálu, vyjadrila sa k téme aj herečka Halle Berry.

04.02.2016 09:20
debata
Herečka Halle Berry na druhom ročníku MAKERS... Foto: SITA/AP, Rich Fury
Halle Berry Herečka Halle Berry na druhom ročníku MAKERS Conference v Kalifornii.

Štyridsaťdeväťročná hviezda sa pred pätnástimi rokmi stala prvou afroamerickou herečkou v hlavnej úlohe, ktorá získala sošku Oscara. „Bol to ikonický moment, pre mňa veľmi dôležitý. Ale vedela som v tej chvíli, že to nie je len o mne, že to je omnoho väčšia ako ja,“ uviedla Berry na 2016 Makers Conference.

„Verila som, že v tom momente môžem povedať, dvere sa konečne otvorili. Mala som pocit, že bariéra sa prelomila. Ale sedieť tu o pätnásť rokov neskôr a uvedomiť si, že iná žena tmavej farby pleti neprejde tými dverami, mi láme srdce. Naozaj som verila, že tá chvíľa bola väčšia než moje víťazstvo, že znamenala čosi viac. A veľmi ma bolí, ak si uvedomím, že možno neznamenala,“ vyhlásila herečka.

Zároveň podčiarkla, že problém vychádza zo samotného základu filmového priemyslu. „Mali by sme rozprávať pravdivé príbehy. Ako filmári, ako herci, máme zodpovednosť hovoriť pravdu. Ale filmy, ktoré teraz produkuje Hollywood, nie sú pravdivé. A dôvod, prečo nie sú, je ten, že skutočne nezachytávajú dôležitosť a participovanie ľudí s inou farbou pleti v americkej kultúre,“ doplnila Berry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Halle Berry #Oscar #bojkot #diverzita

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...