Ísť v sitkome do hĺbky? Sotva, vyhlasuje jojkárska hviezda Greppelová

Slovenská herečka Kristína Greppelová neprežíva svoje sitkomové roly tak intenzívne ako postavy, ktoré stvárňuje v divadle.

11.02.2016 08:40
32 33 klucovou dierkou, Ján Jackuliak (doktor... Foto:
Herečka Kristína Greppelová (dolu) v komédii Kľúčovou dierkou s kolegami Jánom Jackuliakom a Andreou Sabovou.
debata

„Pri sitkomovej postave nedokážem ísť tak do hĺbky ako v divadle, kde hrám napríklad niečo historické ako v Pýche a predsudku. V sitkome mám už totiž zvyčajne každú z tých situácií, ktoré zobrazujeme, zažitú. Teda, nie úplne všetky, ale väčšinou sú to úplne normálne veci, ktoré treba proste len prirodzene zahrať a prirodzene povedať. Takže jediná charakteristika sitkomovej postavy je podľa mňa vlastne tá jej sitkomová prirodzenosť,“ poznamenala v rozhovore.

Leitmotív Kristíny, ktorú si zahrá v najnovšom sitkome Andyho Krausa Dovidenia, stará mama, sa však mladej herečke podľa jej slov celkom páči. „Je to normálna baba, ktorá žije desať rokov s jedným mužom, s ktorým má desaťročnú dcéru, no nie sú zobratí a ona po tej svadbe strašne túži. V každej druhej či tretej časti sa pristihne pri tom, ako sa ho pýta, či si ju ide zobrať za ženu. Strašne to chce a on stále nie a nie. Je mi sympatická – pretože ju hrám ja,“ zasmiala sa Greppelová.

Na vydajachtivú Kristínu sa diváci a diváčky televízie Joj môžu tešiť už od polovice februára.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Televízia #postava #sitkom #Kristína Greppelová

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...