Doktorka Quinnová oslavuje! Má 65 rokov a stále vyzerá k svetu

Herečku Jane Seymourovej, ktorá 15. februára oslávi 65. narodeniny, najviac preslávila úloha doktorky Quinnovej, lekárky z čias Divokého západu.

15.02.2016 00:00
Herečka Jane Seymour. Foto: ,
Herečka Jane Seymour.
debata

Päťročné účinkovanie v úspešnom televíznom seriáli (1993 až 1998) znamenalo vrchol kariéry tejto rodáčky z Veľkej Británie. Umelkyňa s koreňmi v Poľsku a Dánsku, ktorá sa pôvodne volala Joyce Penelope Wilhelmina Frankenbergová a pseudonym si vypožičala od jednej zo žien Henricha VIII., na seba prvýkrát výraznejšie upozornila v roku 1973. Vtedy si zahrala v jednej z bondoviek – Žiť a nechať zomrieť.

Herečka Jane Seymour v roku 2013.
Herečka Jane Seymour a Lisa Rinna v roku 2013.
+11Herečka Jane Seymour v máji 2015.

Filmografia niekdajšej nádejnej baletky, ktorá si hereckú dráhu zvolila po nešťastnom zranení, síce obsahuje desiatky rolí, väčšinou ale v televízii. Seymour to pritom do značnej miery pripisuje aj úspechu doktorky Quinnovej.

„Hrala som ju rada a tešilo ma, že ju diváci na celom svete vzali za svoju … Už ale môžem povedať, že som vďaka doktorke Quinnovej o pár filmových úloh prišla,“ posťažovala sa pred rokmi.

Jednu výraznú, hoci drobnú rolu ale získala – v komédii Ako uloviť družičku (2005) dokonca predviedla, pred kamerou vraj prvýkrát, svoje vnady.

Štyrikrát rozvedená Seymour tiež píše knihy a navrhuje šperky.

debata chyba
Viac na túto tému: #oslava #jubileum #Jane Seymour #Doktorka Quinnová

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...