Dcéra Niny Simone podporila kritizovanú Zoe Saldanu

Dcéra zosnulej americkej speváčky Niny Simone Lisa Simone Kelly podporila herečku Zoe Saldanu, ktorá čelí kritike pre stvárnenie spomínanej legendy v životopisnom filme Nina.

07.03.2016 18:30
debata
Herečka Zoe Saldana na zábere z plágatu k filmu... Foto: Ealing Studios
Herečka Zoe Saldana na zábere z plágatu k filmu Nina. Herečka Zoe Saldana na zábere z plágatu k filmu Nina.

Fanúšikovia a fanúšičky interpretky tvrdia, že 37-ročná Saldana, ktorej otec bol z Dominikánskej republiky a matka pochádza z Portorika, nie je vhodná na stvárnenie afroamerickej hudobníčky. „Je veľké nešťastie, že ľudia nepriateľsky útočia na Zoe Saldanu, ktorá je len súčasťou filmu. Je jasné, že do tejto snímky dala to najlepšie, ale nanešťastie, útočia na ňu, aj keď nie je zodpovedaná za žiadne z klamstiev zo scenára,“ uviedla v rozhovore pre magazín Time.

Kritikom Saldany prekáža napríklad aj fakt, že herečka vo filme používa nosovú protézu či tmavý mejkap. „Existuje veľa úžasných herečiek, ktoré by mohli adekvátne reprezentovať moju matku a mohli by ju stvárniť na základe vhodného scenára, s vhodným tímom a s cieľom povedať pravdu o príbehu mojej matky. Film Nina, podľa môjho názoru, nespĺňa nič z toho,“ vyhlásila Kelly, ktorá vyjadrila nespokojnosť hneď po ohlásení predstaviteľky hlavnej postavy snímky v roku 2012.

Film Nina plánujú uviesť do amerických kín 22. apríla. O réžiu aj scenár sa postarala Cynthia Mort. V životopisnej dráme, ktorá sa bude sústrediť najmä na posledných osem rokov života speváčky a bojovníčky za ľudské práva, sa objavia aj David Oyelowo, Mike Epps, Ronald Guttman, Mary Pat Gleason či Ella Thomas.

„Film je o vzťahu mojej matky a Cliftona (Clifton Henderson, manažér speváčky, pozn. SITA). Oni však žiadny milostný vzťah nemali. Tento film nehovorí pravdu o živote mojej matky a teraz to už všetci vedia,“ objasnila Kelly a dodala, že spomínaný Henderson bol homosexuál.

Negatívne príspevky sa objavili na sociálnych sieťach po tom, ako minulý týždeň zverejnili trailer a plagát filmu Nina. Jeden z komentárov pochádzal aj z oficiálneho účtu speváčky na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Kelly však uviedla, že interpretkino konto na Twitteri nemajú na starosti členovia rodiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Zoe Saldana #podpora #Nina Simone

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...